Stærekassen på Mors har danmarksrekord

Med to bøder i timen i gennemsnit er stærekassen på Vilsundvej på Mors den i landet, som fanger flest fartsyndere, skriver DR.

I oktober sidste år blev der sat 11 stærekasser op rundt omkring i hele landet.

22.500 bøder er blevet udskrevet, og 35 millioner kroner er havnet i statskassen.

quote Stærekasser de hjælper lige her og nu, men meget hurtigt vender folk sig til, hvor stærekasserne står.

Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Det er stærekassen på Vilsundsvej på Mors, der har blitzet flest billister.

I gennemsnit bliver der her udskrevet to fartbøder i timen. 

Der er to andre stærekasser placeret i det nordjyske.

På Aalborgvej i Aabybro ryger bødeblokken frem én gang i timen, mens den tredje stærekasse i Nordjylland, på Sæbyvej i Hjørring, giver danskerne lige knap én bøde i timen. 

Tallene stammer fra en aktindsigt, som DR har søgt hos Rigspolitiet.

Selvom der står en stærekasse, som måler billister i begge retninger på de forskellige strækninger, så opgiver man det kun som én stærekasse. 

Tallene overrasker ikke

Fart er den forseelse, der er årsagen til flest tilskadekomne og døde på de danske veje.

Antallet af bøderne for stærekasserne overrasker ikke Rådet for Sikker Trafik.

- Man kan jo aldrig være tilfreds med, at der bliver udskrevet bøder, for det er jo ensbetydende med, at der er blevet lavet en overtrædelse. Det er dog ikke overraskende, for vi ved at fart generelt er et problem. Mange kører for hurtigt og nogle rigtig meget for hurtigt. Det har også været et fænomen i Nordjylland, og det overrasker mig ikke, at der er udskrevet bøder for det beløb, fortæller administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller, til TV2 Nord. 

Fart kan også være årsag til, at der opstår utryghed hos folk.

Nordjyllands Politi har for nylig haft stor succes med, at folk selv har haft mulighed for at bestille en fotovogn til en særlig vejstrækning.

Mogens Kjærgaard Møller mener derfor heller ikke, at det kun skal være stærekasser, der står for at blitze fartglade billister.

- Stærekasser de hjælper lige her og nu, men meget hurtigt vender folk sig til, hvor stærekasserne står. Så jeg ser meget gerne, at man også arbejder med lidt mere intelligente løsninger, hvis man gerne vil det her hastighedsproblem til livs. Der er ingen tvivl om, at fotovogne har nogle muligheder, som stærekasser ikke har, forklarer Mogens Kjærgaard Møller.

Han peger på Limfjordstunnelen som et af de mest farlige steder i forhold til ulykker forårsaget af fart i Nordjylland. 

Det kan nemlig være fatalt, hvis en bil bryder i brand i en tunnel. 

VIDEO: Siden oktober sidste år har landets 11 nye stærekasser indkassret omkring 35 millioner kroner i bøder, udstedt til danskere, der kører for stærkt. På Mors udløser stærekassen to bøder i timen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland