Stærk tendens: Unge strømmer til Jammerbugt Kommune

Antallet af 25-29 årige har gennem hele sidste år været støt stigende i Jammerbugt Kommune. Den udvikling fortsætter ind i 2018.

Bedst som man troede, at alle unge mennesker havde rygende travlt med at komme væk fra alt, hvad der ikke var storbyer, viser en ny undersøgelse, at de faktisk gør det stik modsatte.

quote Det tyder på, at flere vælger Jammerbugt Kommune til i de år, hvor de typisk vælger at bosætte sig mere permanent.

Mogens Gade, borgmester

I hvert fald i Jammerbugt Kommune, hvor årets første tal for befolkningsudvikling i kommunen viser, at andelen af unge mellem 25 og 29 år er steget med 6,4 procent i forhold til januar 2017. Helt konkret drejer det sig om 106 nye indbyggere, så der i alt findes 1746 i aldersgruppen i kommunen.

- Gennem længere tid har vi set, at antallet af borgere mellem 25 og 29 år er steget. Det er positivt, at gruppen fortsat stiger. Det tyder på, at flere vælger Jammerbugt Kommune til i de år, hvor de typisk vælger at bosætte sig mere permanent og eventuelt stifter familie, siger borgmester Mogens Christen Gade (Venstre).

Byggegrunde tiltrækker

De største centreringer af de 25-29 årige er i hovedbyerne. Aabybro har 256 borgere, Fjerritslev 193 borgere, Brovst 155, mens Pandrup har 144 borgere i aldersgruppen.

Saltum og Nørhalne oplever også en stigning i aldersgruppen. Det kan delvist tilskrives udstykninger af parcelhusgrunde på Gustav Zimmers Vej i Nørhalne og Fælledvej i Saltum. Derfor arbejder Jammerbugt Kommune løbende med at udstykke parcelhusgrunde for at understøtte tilflytningen. 

I 2017 blev 29 grunde udstykket i Aabybro, og det er besluttet at udstykke yderligere 52 grunde fordelt på 10 i Fjerritslev, 22 i Pandrup og 20 i Aabybro, mens der er planer om yderligere udstykninger i blandt andet Biersted og Saltum.

Stor spredning i aldersgrupper

Langt de fleste byer og områder i Jammerbugt Kommune har dog stor diversitet i aldersfordelingen. 

- I Jammerbugt Kommune går vi jo efter forskellen. Derfor er det skønt, at alderssammensætningen i kommunen også understøtter det. Vi har alle noget forskelligt at byde ind med, afhængig af hvor i livet vi er, og den forskellighed er med til at berige vores mange byer, siger Mogens Christen Gade. 

Den totale befolkning i Jammerbugt Kommune er ligeledes steget og er pr. 1. januar på 38.634 borgere. 


Seneste nyt

fra Nordjylland