Stak købmand ihjel: Psykisk syg 21-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Den psykisk syge mand, der sidste år stak købmand Finn Degn Ovesen ihjel, har i dag fået sin dom ved Retten i Aalborg.

En psykisk syg 21-årig mand er ved Retten i Aalborg i dag fundet skyldig i manddrab på købmand Finn Degn Ovesen, som sidste år blev stukket ihjel i Spar-butikken i Suldrup i Himmerland.

Anklager Kim Kristian Kristensen er tilfreds med dommernes beslutning. 

Den 21-årige er blevet dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Han var på gerningstidspunktet utilregnelig på grund af sindssygdom.

Overfaldet skete d. 21. oktober 2017, hvor den unge mand gik ind i Super Spar-butikken i Suldrup og umotiveret stak købmanden flere gange med en kniv.

Finn Degn Ovesen fik ved overfaldet skåret en pulsåre over samt punkteret den ene lunge. Han lå efterfølgende i koma på Aalborg Universitetshospital, hvor han døde af skaderne knap to uger senere d. 3. november.

Den 21-årige mand erkendte ved grundlovsforhøret i oktober 2017, at han havde overfaldet købmanden med en kniv, men han nægtede sig skyldig i sigtelsen om forsøg på manddrab. Sigtelsen blev senere ændret til manddrab, efter købmanden afgik ved døden.

Tage Kragbark, forsvarer, fortæller om, hvad der nu skal ske med den dømte. 

Sagen mod den 21-årige mand gik i gang ved Retten i Aalborg d. 26. september. Under retssagen nægtede den unge mand, at han var sindssyg, selv om en mentalundersøgelse har vist det modsatte.

Anklagemyndigheden ønskede den tiltalte dømt til anbringelse i en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid og fik altså medhold i retten.

Forsvareren har bedt om betænkningstid i forhold til at acceptere dommen.

I mandags bragte TV2 Nord historien om, at den 21-årige mands bror blev dømt for drab otte dage før drabet på købmanden i Suldrup. Du kan læse den historie her.

En 21-årig mand blev i dag dømt til anbringelse på ubestemt tid for drab på købmand i Suldrup.

Seneste nyt

fra Nordjylland