Staten overtager miljøvurdering af prøveboring

Miljøministeriet får ansvaret for den videre miljøvurdering i forhold til prøveboringerne efter skifergas i Frederikshavn Kommune.

Det franske energiselskab Total har i forbindelse med præveborigner efter skifergas ved Dybvad anmodet Frederikshavn Kommune om lov til at anvende kemikalier, som ikke i første omgang var en del af miljøgodkendelsen.

Men det bliver ikke Frederikshavn Kommune, der skal give den tilladelse. Miljøministeriet har nemlig overtaget ansvaret for de videre miljøvurderinger. Det oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er det rigtige at gøre, at regeringen nu også overtager ansvaret for prøveboringen, siger borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen.

Naturstyrelsen, der hører under Miljøministeriet, skal nu afgøre, om der skal laves en ny VVM-redegørelse på grund af Totals ansøgning om at bruge nye kemikalier.

- Sagen er blevet mere kompleks og har statslig interesse, og derfor tager vi nu ansvaret for at vurdere de miljømæssige forhold omkring ændringen af projektet. Og jeg noterer mig, at kommunen også mener, at det er det rigtige at gøre, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

I forvejen er Miljøministeriet ansvarlig myndighed for miljøtilladelser, hvis Total vil søge om at gå videre i sin efterforskning med såkaldt frakturering af undergrunden for at lede efter skifergas.

Tilsyn med den udstedte VVM-tilladelse og kompetence til at give øvrige tilladelser som for eksempel vandindvinding ligger fortsat hos Frederikshavn Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland