Statens Administration nærmer sig topniveau

Det er nu en halvt år siden, at de nye medarbejdere havde første arbejdsdag hos de statslige udflyttede arbejdspladser i Hjørring.

For omkring et år siden besluttede regeringen at flytte næsten 4000 statslige arbejdspladser væk fra København. Cirka 500 af dem blev sendt til Nordjylland, hvor udflytningen af Statens Administration og næsten 230 arbejdspladser til Hjørring var et af udflytningsplanens største projekter.

Et halvt år efter har lidt flere end 150 fået ny arbejdsplads på Arsenalvej i Hjørring, og er i gang med det store arbejde, som det er at bygge en ny arbejdsplads op fra bunden. 

Kun omkring en håndfuld af de ansatte er flyttet med fra København. Teamleder Niels-Christian Hegelund sad i en anden statslig stilling, men er nu flyttet fra København til Sæby for at blive en del af det nye hold hos Statens Administration.

 - Nu er det jo relativt nyt, men jeg synes allerede nu, at jeg kan mærke, at det for det første er et spændende arbejde, men det er også rigtig dejligt at komme ud i nye omgivelser, siger Niels-Christian Hegelund.

En ordentlig portion nordjyder er i flere omgange blevet ansat hos Statens Administration. Direktøren Trolle Klitgård Andersen er overrasket over, hvor kompetent et ansøgerfelt, Nordjylland kan tilbyde.

Direktøren regner med, at Statens Administration er helt på plads i Hjørring ved udgangen af 2016.


Seneste nyt

fra Nordjylland