Statsminister mødt af demonstration

Statsministeren stoppede ikke op for at tale med demonstranterne. Foto: Tommy Hald

Statsminister Helle Torning Schmidt besøgte i dag Dansk Metals kongres i Aalborg. Her skulle hun tale til de delegerede, men inden hun kom så langt, blev hun på forpladsen mødt af en mindre demonstration mod de nye dagpengeregler.

Frede Bech har taget turen helt fra Randers til Aalborg for at vise statsministeren at han er utilfreds med dagpengereglerne.

- Jeg aner ikke længere hvad jeg skal stille op med situationen. Det er jo en evig klapjagt på en selv hver eneste dag, siger Frede Bech, arbejdsløs smed fra Randers til TV2/NORD.

Da statsministeren ankom, havde hun dog ikke tid til at hilse på demonstranterne. Hun hilser i stedet på velkomstkomiteen og bliver fotograferet. Efterfølgende mente hun dog, at hun havde set bannerne med teksten "Hellere svedig end ledig" og "Jobgaranti - ingen skal gå fra hus og hjem", da hun kom.

- Der står dybest set, at de gerne vil have et job frem for at være arbejdsløse. Og det kan jeg ikke være mere enig i, siger statsminister Helle Thoning Schmidt fra Socialdemokratiet til TV2/NORD.

Statsministerens tale til de delegerede handler om at skabe og bevarer arbejdspladser i Danmark, og ikke om dagpengereglerne.

- Det Danmark har brug for mere end noget andet, det er vækst. Vi skal gøre alt hvad vi kan for at skabe ny vækst og vi har gjort hvad vi kan for at skabe nye arbejdspladser, siger statsminister Helle Thoning Schmidt fra Socialdemokratiet til TV2/NORD.

Ude på for pladsen er Frede Bech dog skuffet. Han pakker bannerne sammen og tager hjem til Randers.

- Det er ikke vores skyld at vi ikke kan få et arbejde. Det er heller ikke os der skaber arbejdsløsheden. Det går ud over rigtig mange mennesker de regler de har lavet den her gang, siger Frede Bech, arbejdsløs smed fra Randers til TV2/NORD.

Metals kongres forsætter til på onsdag.

Flere nyheder fra TV2 Nord