Statsministeren i den varme stol på Aalborg Universitet

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, besøgte tirsdag Aalborg Universitet for at sætte folkeafstemningen om retsforbeholdet til debat.

Mange danskere er forsat i tvivl om, hvad de skal stemme, når det danske retsforbehold mod EU skal til afstemning på torsdag. I den anledning var Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, derfor inviteret til Aalborg Universitet for at debattere konsekvenserne af retsforbeholdet med de studerende.

- Jeg håber da, at jeg kan være med til at give de her unge mennesker nogle oplysninger, så de kan træffe et velovervejet valg, fortalte statsminister, Lars Løkke Rasmussen, til TV2 Nord, inden mødet gik i gang.

Debatten tirsdag gav de studerende mulighed for at stille kritiske spørgsmål til statsministeren og samtidig få udvidet deres eget beslutningsgrundlag. Mødet var også en af statsministerens sidste muligheder for at få vælgere over på den JA-side, han selv er en del af. 

- Forhåbentlig har jeg bidraget til at afklare nogen, så der er flere, der sætter et kryds ved ja til en tilvalgsordning på torsdag, siger statsminister, Lars Løkke Rasmussen, til TV2 Nord.

 
 

Meningsmålingerne viser stort set dødt løb i kampen om, hvorvidt Danmark skal lave retsforbeholdet om til en tilvalgsordning eller ej. Efter dagens debat på Aalborg Universitet var holdningerne da også stadig delte.

- Jeg vidste godt inden mødet, at jeg stemmer ja. Men jeg er helt sikkert blevet klogere på, hvorfor jeg egentlig gør det. Så på den måde bekræftede statsministeren mig vel egentlig i min beslutning, fortalte Annette Østergaard, der er studerende på universitetet.

Forhåbentlig har jeg bidraget til at afklare nogen, så der er flere, der sætter et kryds ved ja.

- Inden jeg kom her i dag, der havde jeg tænkt mig at stemme blankt. Jeg må indrømme, at sådan har jeg det nok stadigvæk. Jeg synes, at det var en rodet omgang, og jeg synes, at jeg mangler noget information, sagde studerende på Aalborg Universitet Chris Damgaard Albertsen til TV2 Nord

Det er torsdag den 3. december, at danskerne skal afgøre, hvorvidt retsforbeholdet skal ændres til en tilvalgsordning. 


Seneste nyt

fra Nordjylland