Statsministeren roser nordjysk KOL-behandling i åbningstale

00:39

Folketinget åbnede tirsdag, og det var med rosende ord til Nordjylland fra Statsministeren.

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, holdt tirsdag åbningstale ved Folketingets åbning. Det var især klimapolitikken, der fyldte i talen, men da statsministeren nåede til sundhedsområdet, fremhævede han Nordjylland som et godt eksempel.

- Der er gode folk i Nordjylland, der har indført et system, hvor patienter med KOL selv kan måle puls, blodtryk og iltmætning hjemme i sofaen, sende tallene via en tablet til kommunen eller sygehuset, som følger op, hvis der er behov. Det sparer alle for en masse bøvl. Det har fungeret i Nordjylland siden 2015 alligevel er det ikke bredt ud til resten af landet endnu.

Læs også Behandling af KOL patienter via tablets er en succes

Den behandling, som statsministeren refererer, er den såkaldte telemedicin. I Region Nordjylland er det TeleCare Nord, der står for at indsamle patienternes data. Det er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner.

TeleCare Nord startede i 2011 og i 2015 viste en evaluering af projektet, at der er penge for samfundet at spare samtidig med at patienterne får en bedre livskvalitet.

Dengang svarede 61 procent af deltagerne i projektet, at de følte, at de bedre kunne kontrollere deres KOL, og 71 procent følte sig tryggere i dagligdagen med telemedicinen.

Flere nyheder fra TV2 Nord