Stavnsbundne jubler over afklaring

Beboere i Hvorupgård nord for Nørresundby har i årevis været stavnsbundet, fordi de ikke har vidst, om de fik en motorvej i baghaven eller ej.

Øst eller vest. I årevis har det været uafklaret hvor en 3. Limfjordsforbindelse kommer til at gå. Men TV2/Nord kan nu afsløre, at der formentlig bliver truffet en endelig beslutning om linjeføringen om fire dage. Her mødes syv ud af Folketingets otte trafikordførere for, efter alt at dømme, at blive enige om en motorvej over øen Egholm vest om Aalborg.

- Lad os håbe, at det ikke bare er tomme ord igen. Jeg tror ikke på noget, før det er vedtaget. Det punkt er jeg kommet til efter så mange år, for vi er blevet lovet noget så ofte før, siger husejer Preben Zimmer fra Hvorupgård nord for Nørresundby.

I snart 12 år har beboerne på Skelvej i Hvorupgård følt sig stavnsbundet. Deres huse har været usælgelige, fordi Vejdirektoratets forslag til en 3. Limfjordsforbindelse går lige igennem deres kvarter. Utålmodigt har beboerne måttet vente på en beslutning, om staten vil overtage deres ejendom eller ej. Men endelig er der efter al sandsynlighed en afklaring på vej.

- Det bliver så dejligt få den afgørelse. Så har vi råderet over vores eget liv og vores ejendom igen. Der er jo ingen, der vil købe en ejendom, hvor der måske kommer til at ligge en motorvej, siger husejer Helle Sørensen fra Hvorupgård.


Seneste nyt

fra Nordjylland