Stedfar til drabssigtet 18-årig: Vi forsøgte at få hjælp

Stedfaderen til den 18-årige mand, der er sigtet for at slå sin biologiske far ihjel og sætte ild til liget onsdag morgen, siger til TV2 Nord at familien flere gange forsøgte at få hjælp til den unge mand.

Michael Mortensen fra Langholt er stedfar til den 18-årige NP, der er sigtet for det drab, der fandt sted i Nørresundby onsdag.

Her blev en 51-årig mand – den biologiske far til sigtede NP – fundet på græsplænen foran en boligblok på vejen Arkildsdal i Nørresundby, dræbt med flere slag og forbrændt efter at være blevet overhældt med brændbar væske og antændt.

- Jeg boede sammen med ham og hans mor, fra han var tre måneder gammel, fortæller Michael Mortensen.

Hør Michael Mortensen og den nære ven af familien Connie Hansen fortælle om deres oplevelser med den myndighederne og den 18-årige drabssigtede i videoen her:

03:06 Luk video

- Han har altid været en kærlig dreng, men for fire år siden skiftede han adfærd, udviklede et hashmisbrug og blev aggressiv, fortsætter han. 

For et halvt år siden udviklede NP ifølge Michael Mortensen en hash-psykose og paranoia, og derfor fik familien ham indlagt på psykiatrisk afdeling. Siden er det lykkedes MP at stikke af fra to forskellige lukkede afsnit over 10 gange.

- Han har altid været en kærlig dreng, men for fire år siden skiftede han adfærd

NP’s seneste flugt skete lørdag i den forgangne weekend. Her stjal han Michael Mortensens bil og kørte ud til sin biologiske far i Nørresundby.

Michael Mortensen og NP’s øvrige familie kontaktede i weekenden Nordjyllands Politi, for at gøre dem opmærksomme på NP’s flugt i håb om at få ham indlagt igen, men uden held.

Onsdag morgen skete så det frygtelige, og NP sidder nu varetægtsfænglset, sigetet for at slå sin biologiske far ihjel.

- Det er meget tragisk, og vi (familien red.) er meget kede af det. Vi har jo længe forsøgt at få hjælp, lyder det fra Michael Mortensen.

I Nordjylland LIVE i aften, bringer vi et længere interview med Michael Mortensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord