Steens datter var indlagt i fem måneder: Nu gør han hverdagen bedre for syge børn

Steen Møller Jensen har oprettet foreningen ’Lastbiler for børn’, som kører rundt til landets børneafdelinger. Ideen opstod, efter hans egen datter var indlagt i fem måneder.

600 gram. Det var hvad Steen Møller Jensens datter – Laura – vejede, da hun i 2013 blev født hele 15 uger for tidligt.

Derfor var Laura og hendes mor indlagt på forskellige hospitaler i landet i mere end fem måneder, før de kunne komme hjem til Nørager.

- Det var en frygtelig hård tid, siger Steen Møller Jensen, der kørte lastbil i hverdagen og derfor kun havde mulighed for at være på hospitalet i weekenderne.

Laura er i dag seks år. Hun lider af en sygdom, der minder om spastiske lammelser, og kan derfor ikke tale eller gå selv.
Laura er i dag seks år. Hun lider af en sygdom, der minder om spastiske lammelser, og kan derfor ikke tale eller gå selv.
Foto: Privatfoto af Steen Møller Jensen.

I løbet af den lange indlæggelsestid gik det op for den nybagte far, hvor mange tiltag der finder sted på et hospital, som hovedsageligt arrangeres af frivillige.

- Det betød helt vildt meget, og det gav et godt afbræk og en god adspredelse i den hårde tid, siger han.

Vil hjælpe andre børnefamilier

Den lange indlæggelse fik efterfølgende Steen Møller Jensen til at tænke over, hvad han selv kunne gøre for at hjælpe børnefamilier, som stod i samme situation, som ham og hans nu daværende kone gjorde.

- Jeg ville gerne give børnene og familierne en dag, hvor de kunne glemme alt om sygdom. Jeg har arbejdet som lastbilchauffør i 23 år, og jeg tænkte, at jeg kunne bruge det sammen med kombinationen af børns fascination af store maskiner.

VIDEO: Lørdag den 28. september besøgte 'Lastbiler for børn' Sygehus Nord i Aalborg, og det skabte blandt andet glæde hos August, som ses på billedet.

Derfor oprettede han i 2015 Facebook-gruppen ’Lastbiler for børn’ i håbet om at finde nogle lastbilchauffører, som med horn, blink og meget store trucks havde lyst til at besøge børneafdelingerne på landets sygehus.

Interessen for Steen Møller Jensen idé var overvældende. På bare et døgn trykkede omkring 500 lastbilchauffører ja til, at de gerne vil være en del af projektet.

VIDEO: TV2 Nord mødte Steen Møller Jensen lørdag, da han var på besøg på Sygehus Nord i Aalborg med en masse andre chauffører og lastbiler. 

Kåret som årets nordjyske forening

Siden Steen Møller Jensen oprettede gruppen ’Lastbiler for børn’ en augustdag i 2015, har det taget fart.

I dag er gruppen blevet anerkendt som forening. En forening som har omkring 350 betalende medlemmer og over 4.500 medlemmer på Facebook.

10-20 weekender om året tager lastbilchaufførerne frivilligt ud og besøger børneafdelingerne på landets sygehuse.

Steen Møller Jensen er oftest selv med til arrangementerne, og når det passer ind, er Laura også med.

Steen Møller Jensens arbejde med at glæde børn og deres familier og give dem et afbræk i en hverdag, som handler om sygdom, har også båret pote.

I januar 2019 blev ’Lastbiler for børn’ nemlig kåret som årets nordjyske forening, og fik dermed en pengepræmie på 25.000 kroner.

Steen Møller Jensen har kørt lastbil i 23 år og af og til er datteren Laura med på tur.
Steen Møller Jensen har kørt lastbil i 23 år og af og til er datteren Laura med på tur.
Foto: Privatfoto af Steen Møller Jensen.

Seneste nyt

fra Nordjylland