Stegende hedt Hjallerup Marked gav vandkrise i flere timer

Hjallerup marked bød i år på fire dage med rekordhøje temperaturer. Det fik de frivillige på overarbejde, og der manglede vand.

På Hjallerup Marked har de besøgende svedt sig igennem de første sommerdage i juni. 

Søndag er sidste dag, og campisterne pakker sammen og gør status. 

- Det har været hyggeligt med en masse varme, det har været til at overleve, siger Alex Christensen fra Ranum.  

I tre dage har campisterne på Hjallerup Marked hygget sig i solen. Men her den sidste dag er det dog skyggen, der trækker mest. 

quote Vi løb jo tør for vand i går, der havde vi to timer, hvor vi ikke kunne sælge almindelige kildevand, der måtte de jo så købe nogle colaer og lidt øl.

Jens Niss, frivillig medarbejder, Hjallerup Marked

- Det har været kanongodt med vejret, men det er for varmt at gå derinde nu. Man skal i hvert fald have vand med derind, ellers er det hårdt at gå der, siger Bjarne Jacobsen fra Assens, der for første gang har overnattet ved Hjallerup Marked alle dagene.

Løb tør for vand i to timer

Med rekordhøje temperaturer på op til 28 grader er det særligt efterspørgslen på vand, der har givet de frivillige sved på panden.

- Vi løb jo tør for vand i går, der havde vi to timer, hvor vi ikke kunne sælge almindelige kildevand, der måtte de jo så købe nogle colaer og lidt øl. Og så har vi haft lidt svært ved at køle dem af, fordi det er gået så stærkt med at få det igennem systemet, siger Jens Niss, der er frivillig i boden med øl og vand.   

Men trods mangel på vand så har varmen har ikke skræmt gæsterne væk. Igen i år har der været omkring 200.000 forbi det gamle hestemarked.

- Hvis jeg skal gøre det op og kigge på det tre-dages marked vi har i år, så har vi en rigtig pæn omsætning. Det er der slet ingen tvivl om, og vi får et pænt resultat i år også. Besøgstallet er, som det skal være, siger formand for Hjallerup Marked, Keld Nielsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland