Stemmesluger i Rebild trækker sig fra politik: - Jeg havde ikke noget liv tilbage

Den 52-årige politiker Allan Busk (L) har meddelt, at han trækker sig fra politik efter denne valgperiode. I Fokus på TV2 Nord Salto forklarer han hvorfor.

Han har været en af de seneste års mest markante byrådspolitikere i Nordjylland og fik ved sidste valg hver anden stemme i sin hjemby Terndrup - og samtidig er han formand for 3F i Aalborg - men nu har Allan Busk (L) meldt ud, at han ikke genopstiller ved næste valg.

I et interview i TV2 Nords debatprogram, Fokus, torsdag, forklarer Allan Busk overfor TV2 Nords Bo Storm Madsen, hvorfor. 

Hvem er Allan Busk?

- Jeg har simpelthen fået for travlt. Jeg havde ikke noget liv tilbage, for det hele gik op i arbejde og politik. Det kan jeg ikke byde min familie. Jeg har fået to børnebørn, og jeg kan ikke byde hverken dem eller mig selv det, siger Allan Busk.

Hvordan er du nået frem til det? Er der noget, der har udløst det?

- Efter jeg har fået to børnebørn, er jeg begyndt at tænke mere over livet. Jeg vil lave andet end at arbejde. De sidste år har jeg arbejdet op imod 17 timer i døgnet, og det kan man ikke blive ved med, siger Allan Busk.

Allan Busk er 52 år og er i offentligheden mest kendt som en markant politiker. Først som socialdemokrat i regionsrådet, men siden stiftede han sin egen politiske bevægelse - Den Sociale Fællesliste - som ved kommunalvalget i 2013 stormede ind i Rebilds byråd.

- Jeg er overtilfreds, jeg er vildt lykkelig. Jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal sige til det. Jeg har ikke fattet det helt endnu, sagde en begejstret Allan Busk dengang til TV2 Nord.

Valget udløste en viceborgmesterpost og markant indflydelse til Allan Busk. Endnu bedre gik det til kommunalvalget i 2017, hvor han blev den største stemmesluger i Rebild Kommune med 1.776 stemmer. 

Her var Allan Busk meget tæt på at tage borgmesterposten, men i sidste ende trak DF sin støtte og gav Leon Sebbelin (R) fire år mere i stolen.

- Det kan ikke lade sig gøre, det de har gang i derinde. Det er næsten at tage pis på vælgerne, sagde Allan Busk dengang. 

Nu har han valgt at tage skridtet ud af politik, når den nuværende valgperiode er slut. 

- Det er en enorm befrielse. Lige, da jeg havde meldt ud, at jeg stoppede, kunne jeg mærke, at der var noget, der var forsvundet fra mine skuldre. Der har selvfølgelig også været en masse ting, der har talt imod. Jeg har fået en masse tillid fra vælgerne i Rebild Kommune, men jeg trænger til en pause, når den her valgperiode er slut, siger Allan Busk.

Du kan se hele interviewet med Allan Busk, hvor Bo Storm også spørger ind til den politiske kultur i Rebild Kommune, og hvad der har gjort Allan Busk så populær, i debatprogrammet Fokus herunder.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland