Stenalderen bliver bragt til live på Ertebøllecentret

60 personer er hoppet i skindtøjet for at opleve stenalderlivet på Stenaldercenter Ertebølle, som det rigtig var.

Stenalderen kommer i denne uge helt tæt på i Stenaldercenter Ertebølle i Vesthimmerland.

60 personer fra nær og fjern er hoppet i skindtøjet og er i hele ugen en del af oplevelsen på det nye store udendørs anlæg i Stenaldercenter Ertebølle.

- Det er ret dejligt at kunne gå i det tøj, man vil. Skindtøj eksempelvis, siger Kathinka Dale, der er 16 år gammel og er kommet hele vejen fra Norge for at deltage i stenalderfestivalen.

 
 
Foto: Tor Løkken

Stor udendørs stenalderareal

Stenaldercenter Ertebølle åbnede i en ny og opdateret udgave i juni efter en saltvandsindsprøjtning på fire millioner kroner fra AP Møller Fonden. Festivalen er i den grad med til at sende publikum tilbage til stenalderen. 

- Det er fuldstændig fantastisk. De er engagerede og meget dygtige håndværkere, siger Christine Sonne-Jensen, arkæolog på Stenaldercenter Ertebølle, om de ihærdige deltagere.

Der er 60 deltagere fra ikke færre end 14 forskellige nationer samlet til stenalderfestivalen. Alle deltagerne har en særlig interesse for, hvordan stenalderfolket levede.

 

Skal bevare viden om stenalderen

Det var en tysk museumsleder, der begyndte at arrangere stenalderfestivaler, som også er en vigtig måde at dele og bevare viden om den fjerne tid på. 

- For at få en forståeelse af, hvordan stenalderen har været, er det nødvendigt at opleve den med alle sanserne, siger Christine Sonne-Jensen.

Deltagerne bor og sover i hytterne og teltene. Alle moderne hjælpemidler - inklusiv mobiltelefon - er lagt væk.
Og det er ikke noget problem, mener Kathinka. 

- Ikke når man har så mange at snakke med. Når vi er her alle sammen, har vi ikke behov for at ringe til nogen, siger Kathinka Dale.  


Seneste nyt

fra Nordjylland