Stift nedlægger veto mod vindmøller

Aalborg Stift bruger sjælden anvendt paragraf til at stoppe byggeri af vindmøller ved Dronninglund.

Et længe planlagt byggeri af en vindmøllepark ved Voer nær Dronninglund er gået i hårdknude. Menighedsrådet ved Voer Kirke er utilfredse med placeringen af de seks 135 meter høje vindmøller, der skulle stå 1,3 km. fra kirken. Derfor er menighedsrådet gået til Aalborg Stift, som har brugt en sjælden anvendt paragraf i planloven til at nedlægge veto mod byggeriet.

På den måde har kirken omgået høringsrunder og indsigelsesfrister, og det får naboen på Voergaard Slot til at anklage menighedsrådet for at omgå demokratiet.

- Det er efter min mening udemokratisk. De kunne bare bruge høringsrunden til at komme med indsigelser ligesom alle andre, siger slotsforvalter Hans Jørgen Kaptain.

Heller ikke formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Brønderslev Kommune er begejstret for kirkens anvendelse af den sjældne paragraf.

- Den er jo nok tiltænkt kommuner og andre offentlige myndigheder, men om det er direkte forkert må naturstyrelsen afgøre nu, men det er i hvert fald ikke helt rigtigt at gøre det på den måde, siger Mikael Klitgaard.

Sagen bliver nu sendt videre til Naturstyrelsen.

 

 

 

     

 


Seneste nyt

fra Nordjylland