Stifter af Venligboerne forlader bevægelsen

Bevægelsen er blevet for politisk, lyder det fra stifteren

Stifter og frontfigur i bevægelsen Venligboerne, Merete Bonde Pilgaard, meddeler torsdag aften på Facebook, at hun forlader Venligboerne. Hun mener, at bevægelsen, som hun selv var med til at starte i 2013, har taget en politisk drejning, som hun ikke ønsker.

quote Det er for mange blevet et projekt, som har taget en politisk drejning. Den udvikling har jeg ikke lyst til at blive forbundet med, og jeg kan som Venligbostifter ikke forsvare den udvikling.

Merete Bonde Pilgaard

- Jeg må bare forholde mig til, at mange folk rundt om i landet har fået en anden opfattelse af Venligboerne end det, jeg fra start havde beskrevet. Det er for mange blevet et projekt, som har taget en politisk drejning, hvor flere har udtalt, at de gerne vil bruge projektet som en løftestang til at ændre på f. eks. asyllovgivningen. Den udvikling har jeg ikke lyst til at blive forbundet med, og jeg kan som Venligbostifter ikke forsvare den udvikling, skriver Merete Bonde Pilgaard på Facebook.

Venligboerne startede i 2013, men det var først i 2015 at bevægelsen for alvor fik opmærksomhed da flygtningestrømmene begyndte at krydse de danske grænser. Flygtningene vandrede dengang opad de danske motorveje og Venligboerne fik national opmærksomhed, da de hjalp de mange flygtninge ved at lave forskellige aktiviteter på asylcentre, give flyttehjælp og arrangere fællesspisning med asylansøgerne.

Bevægelsen voksede sig hurtigt større og på under et år efter flygtningene vandrede ind over grænsen opnåede bevægelsen 150.000 medlemmer på Facebook.

Da Merete Bonde Pilgaard oprettede Venligboerne var det med tre ’husråd’

  1. Vær venlig i mødet med andre.
  2. Vær nysgerrig når du møder mennesker der er forskellige fra dig.
  3. Mød forskellighed med respekt.

Men selvom hun forlader Venligboerne, vil hun stadig efterleve husrådene

- Vigtigheden af sætningerne ændrer sig ikke ved, at jeg fremover ikke længere kalder mig Venligbo.
Jeg er stadig den samme, med de samme værdier. Det ligger dybt forankret i mig, skriver Merete Bonde Pilgaard på Facebook.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland