Stik juletræet en hovedpinepille

Haveselskabet vil hjælpe rødgranen tilbage i julestuerne, og de har et alternativt bud på, hvordan man får træet til at holde længere.

I disse dage bliver der hentet tusindvis af juletræer hjem til de nordjyske stuer. Men den ellers så traditionelle rødgran bliver dømt ude af mange hjem, fordi den drysser hurtigere og mere end andre juletræssorter.

Det vil Haveselskabet lave om på, og de har et særligt trick til at få træet til at holde længere. Man skal vande rødgranen med et glas vand med en opløst hovedpinepille hver dag, og det skal være en brusetablet, der indeholder acetylsalicylsyre. Det findes i for eksempel Treo og Kodimagnyl.

- Det virker akkurat lige, som hvis du puttede holdbarhedsmiddel ved dine blomster. Det er nok det, langt de fleste kender, at man har et pulver, der puttes ved, og så er det i stand til at gøre sådan, at træet bedre kan suge vand op, siger Allan Vest, der er næstformand i Haveselskabet.

Allan Vest fortæller, at brusetabletterne burde have samme virkning på en nordmannsgran, men ifølge Allan Vest holder de træer sig alligevel så godt, at det ikke er nødvendigt med den ekstra hjælp. Men måske kan det lille Treo-trick få nogen til at genoverveje rødgranen.

- Det kan godt være, man skal holde fast i nogle traditioner, selv om de ikke er lige behagelige at have med at gøre. Og så tror jeg også, at en konkurrent til noget af det her, det bliver plastik, og så hellere et juletræ, der drysser, selv om det koster en Treo, siger Allan Vest.


Seneste nyt

fra Nordjylland