Stiller op til EU men er imod EU

Valgmøde lørdag eftermiddag om og imod EU. De tre nordjyske kandidater til det kommende valg til Europa-Parlamentet fra Folkebevægelsen mod EU var på stemmejagt i Kaas Forsamlingshus.

En ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet, viser, at knap halvdelen af vælgerne ikke ved, hvem de skal stemme på. Men spørger man ved dagens møde hos Folkebevægelsen mod EU er valget ikke så svært. Her var forsamlingen så godt som enige om, at EU har for stor indflydelse på danskernes dagligdag.

Og de tre nordjyske kandidater, der politisk tilsyneladende var på politisk hjemmebane i forsamlingshuset, er alle enige om, at de er godt og grundigt trætte af EU.

Og de stiller op til Europa Parlamentet for på den måde at kunne informere danskerne om EU og bekæmpe det efter deres mening helt forkerte i, at EU har al for meget magt.

Og en Gallup-undersøgelse viser en dansk EU-skepsis, idet en tredjedel af danskerne synes, Danmark skal ud af EU.

- Det går ikke ret godt for EU, og det tror jeg, de fleste af danskerne er klar over, det er i hvert fald det, jeg oplever, når jeg er på gaden her i valgkampen. Nu har danskerne fået nok af EU, lyder det fra Jørgen Grøn, der stiller op til Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Men hvis vælgerne stemmer, som en meningsmåling fra Voxmeter, forudser, så går det tilbage for Folkebevægelsen mod EU. Det er de etablerede partier Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, der står til at få størst opbakning.