Stine troede aldrig, hun ville flytte tilbage til Thy – nu kan hun ikke få nok af at tegne naturen

Det er blevet en hobby for en gymnasielærer fra Svankær i Thy at tegne planter. Det betyder meget for den måde, hun oplever naturen på, fortæller hun.

For Stine Fohlmann er planterne i det vilde landskab i Thy ikke bare planter, men også motiver.

Hun laver meget detaljerede tegninger af de særlige planter, der gror tæt på kysten.

- Det at tegne får mig til at lægge mærke til andre ting, end jeg ellers ville have gjort, fortæller thyboen.

Havde aldrig troet, hun ville komme tilbage

Det lå ellers ikke i kortene, at Stine Fohlmann skulle ende med at bo i netop Thy. Hun er ellers født og opvokset der, men da hun blev student skyndte hun sig væk og læste fransk og dansk på universitetet i Aarhus.

Alligevel endte hun for fem år siden med at søge tilbage sammen med sin familie, og i dag arbejder hun på Thisted Gymnasium ved siden af arbejdet med at tegne.

Men det med at tegne planter kom faktisk først efter skiftet.

- Min mand og jeg gik tur, der hvor vi bor, og lagde mærke til vilde planter. Det kunne bare være i grøftekanten. Der snakkede vi om, at vi kendte alt for få af dem, forklarer hun og fortsætter:

- Så besluttede vi os for at tage en plante med hjem, hver gang vi havde været ude for at gå en tur og finde ud af, hvad det var for en plante, og så begyndte jeg at tegne dem.

Gør oplevelsen rigere

Tegneriet startede som en hobby for Stine Fohlmann, men det er med tiden blevet til både en udstilling og en børnebog.

- Jeg havde ikke forestillet mig, det også blev lidt et arbejde at tegne de her planter. Det er blevet en lidt større ting, siger hun med et grin.

Hobbyen har betydet, at hun i dag oplever naturen på en helt anden måde.

- Da jeg var yngre og gik her, så ville jeg tænkte, at der er klitter og græs. Men det gør oplevelsen rigere at se alle de her små detaljer, slår hun fast.


Seneste nyt

fra Nordjylland