Stjernedrys på Kollektivet Ranum

03:35

Video: Søren Broust Hansen

Foto: Søren Broust Hansen

1 af 2

Musikgruppen Stjernedrys er nomineret til Årets Nordjyde. Lær dem at kende her.

13.600 kroner. Så meget samlede gruppen Stjernedrys i efteråret 2016 ind til Knæk Cancer-kampagnen.

Gruppen, der består af syv udviklingshæmmede beboere i kollektivet samt to pædagoger, havde et ønske om at gøre en forskel i kampen mod kræft, og de skrev og indspillede derfor sangen "Knæk Cancer" som de efterfølgende solgte. Indtægterne blev på 13.600 kroner, og hver og en endte altså hos Kræftens Bekæmpelse.

"Jeg ved, der har været et stort engagement i forhold til at udbrede og sælge CD'en. Der har været spillet på gader og stræder, på institutioner, på skoler, gymnasier, efterskoler, og til forældresammenkomster. De har stillet op i morgen TV, hvor de blev interviewet af Puk Elgaard, spist græshopper og melorme, der er blevet fortalt om projektet til aviser og tidsskrifter. De har deltaget i "Stafet for livet" og "lyserød lørdag", hvor de selvfølgelig også har solgt deres CD. Der er også solgt CD'er i lokalområdets butikker. Flere af de unge har haft CD'er med hjem til deres forældre og bekendtskabskreds, og været rundt i deres hjemby for at sælge," lyder det blandt andet i indstillingen af Stjernedrys. 

Hør Stjernedrys' fremføre Knæk Cancer her:

"Det er beundringsværdigt at udviklingshæmmede viser vejen, og kan være foregangsbilleder og inspirationskilde for andre. Der skal både mod og overskud til at optræde for andre, men heldigvis synes de unge at de får en hel masse tilbage ved at give ud, og de "vokser" af, at andre synes de har lavet noget godt. Ligesom det har berørt dem, at se publikum stå og græde når de har spillet deres knæk cancer sang. Jeg synes kollektivets unge med "Stjernedrys" skal nomineres som årets nordjyder, fordi de har valgt at sætte ord på og være foregangsmænd i en god sags tjeneste, nemlig at gøre en forskel og hjælpe til med at knække den ækle sygdom som vi alle frygter," lyder det videre.

Mød de øvrige nominerede. Klik på et billede og læs deres historie.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord