Stjerner bakker op - men speedwaykørere mangler bane

Vendsyssel skal have en speedwaybane. Det mener Kevin Pedersen, som vil have Ørnedalsbanen genetableret. Han får opbakning fra Hans Nielsen, Ole Olsen og Nicki Pedersen.

Som nyslået konfirmand for 20 år siden kørte Kevin Pedersen det sidste løb på speedwaybanen i Ørnedalen, inden banen blev nedlagt. Men passionen for sporten er der endnu, og nu kæmper han for at få banen genetableret. 

Kevin Pedersen har speedwaycyklen klar til sæsonens første løb, som han kører i den kommende weekend. Men han mangler en bane i Vendsyssel, så søndagens hjemmebaneløb er ikke i Sæby - men tre timers kørsel væk. Han stiller op for Holsted i Sydvestjylland. 

- Det vil være dejligt at få banen i Ørnedalen lagt tilbage, hvor den var i gammel tid, siger Kevin Pedersen, som er formand for Sæby Speedway Klub, som blev dannet for et år siden. 

Den gamle speedwaybanen i Ørnedalen åbnede i 1956, og der blev kørt speedway indtil for 20 år siden. 

- Vi render rundt og vil så gerne. Vi har baneformand og alt muligt sat i stilling til det her, så vi håber virkelig, at vi kan finde en god løsning, siger Kevin Pedersen. 

Speedwayklubben er enige med de øvrige motorsportskluber om, at speedwaybanen kan genetableres i Ørnedalen, men familien Arentfeldt, som ejer den jord, som banen ligger på, har opsagt lejemålet i 2020. 

En speedwaybane er en nødvendighed for at få unge til at dyrke sporten, mener initiativtagerne. Speedwayklubben bakkes op af den 22-dobbelte verdensmester og nuværende landstræner for de danske kørere, Hans Nielsen. 

- Jeg startede med at køre speedway, fordi man startede en speedwaybane i Brovst kun et par kilometer fra, hvor jeg boede, da jeg var 13 år gammel. Havde man ikke gjort det, så havde jeg nok ikke kørt speedway. Hvis der ikke er en speedwaybane i området, så er der ikke store chancer for, at der kommer nye kørere, siger Hans Nielsen.

Motorsportsklubberne i Frederikshavn har i flere år uden held ledt efter et egnet sted til et nye motorsportsanlæg. Klubberne og kommunen har også forsøgt at få familien Arentfeldt, som ejer jorden, til at ændre beslutningen, så klubberne kan blive i Ørnedalen.

- Vi anerkender fuldt ud aktiviteten, men det er uheldige omstændigheder, som gør, at en ejer har opsagt en lejer, og det er der ingen, som kan holde for. Der er ikke politisk stemning for at eksproporiere, siger Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen. 

Speedwayklubben og de øvrige motorsportsklubber i Frederikshavn mødes midt i maj med Frederikshavn Kommune for at drøfte banesituationen.

Kevin Pedersen håber stadig, at der kommer en bane igen i Ørnedalen, og han har fået ja fra alle tidligere danske speedwayverdensmestre fra Ole Olsen til Nicki Pedersen til at komme og indvie en ny bane. 

- Vi bakker 100 procent op, siger Hans Nielsen

 


Seneste nyt

fra Nordjylland