Stjernerne i Nord: Dokumentar om værested havde storstilet premiere

Borgerne på værkstedet Nordstjernen var de eksklusive hovedpersoner ved en filmpremiere i Skagen Bio fredag eftermiddag.

Fredag var en festdag for 24-årige Liv Lundholm Pedersen og folkene på Nordstjernen i Skagen. For dagen bød på intet mindre end en verdenspremiere på en dokumentarfilm om dagtilbudet.

Bag filmen står Liv Lundholm Pedersen. Hun droppede sin uddannelse til pædagog for i stedet at forfølge sin drøm om at lave kortfilm - et projekt, hun tidligere har puslet med og vundet Frederikshavns Kommunes pris som Årets Kulturtalent for.

Derfor vendte hun tilbage til Nordstjernen, et dagtilbud for voksne med funktionsnedsættelse, hvor hun tidligere havde været i praktik.

Efter at have søgt fonde om penge gik hun i gang, og i et halvt år fulgte Liv Lundholm Pedersen de voksne på det værksted, hvor de hver dag møder op for at udføre deres arbejde.

Kun få kender Nordstjernen

Mange af dem, der kommer på dagtilbudet, kendte Liv i forvejen, da hendes mor også arbejder som pædagog samme sted. Og det gik op for Liv, at der er mange i Skagen, der ikke ved, hvad de egentlig går og laver på Nordstjernen, selv om de leverer mange produkter til hele byen - blandt andet producerer de ølkasser til Skagen Bryghus og mange andre ting.

Det arbejde og livet på værkstedet dokumenterer Liv Lundholm Pedersen i sin film "Stjernerne fra Nord", som altså fik premiere fredag.

Her var alle medvirkende i filmen mødt op sammen med specielt indbudte gæster, som gik turen op ad den røde løber, og der var både popcorn og champagne til alle, inden filmen blev vist i den hyggelige Skagen Bio. 

Som noget nyt kunne biografen præsentere helt nye stole, og gæsterne blev underholdt af det lokale band fra Nordstjernen med titelsangen fra filmen.

24-årig kvinde står bag ny dokumentarfillm.

Seneste nyt

fra Nordjylland