To nordjyder i spil: Støjberg og Lauritzen er bud på næstformandsposten

Ingen stiller op endnu - men feltet til Venstres nye ledelse snævrer ind, og tilbage i de politiske spekulationer er de to nordjyder, Inger Støjberg og Karsten Lauritzen. 

Mens flere og flere Venstre-profiler peger på Jakob Ellemann-Jensen som partiets næste formand, er det mere åbent, hvem der skal efterfølge Kristian Jensen som partiets næstformand.

Fire navne har været nævnt som kandidater – nemlig Stephanie Lose, Inger Støjberg, Karsten Lauritzen og Sophie Løhde, men både Stephanie Lose og Sophie Løhde har nu meddelt, at de ikke er klar til at snuppe næstformandsposten.

Tilbage i de politiske spekulationer er således de to nordjyder, Inger Støjberg og Karsten Lauritzen. 

Støjberg favorit

Jesper Vestergren, der politisk kommentator på TV2,  fortæller, at de kilder i Venstre, han har talt med, peger på enten Inger Støjberg eller Karsten Lauritzen som Venstres næste næstformand. Jarl Cordua, der er politisk kommentator og medlem af Venstre, er enig i den vurdering. Ifølge ham med Inger Støjberg som favorit.

- Som det ser ud lige nu, virker det til, at Inger Støjberg er absolut storfavorit. Rigtig mange taler om Inger Støjberg. Og det gør de, fordi hun er fra Jylland, hun repræsenterer højrefløjen i udlændingedebatten - og når det handler om værdipolitik, kan hun sikre den flanke.

Lauritzen afviser ikke næstformandsposten

TV2 Nord talte umiddelbart efter Lars Løkke og Kristian Jensens pludselige exit med Karsten Lauritzen, der understregede, at han ikke vil bringe sig i spil til nogle af posterne. 

I dag siger den tidligere skatteminister til TV2 Nord, at han ikke er afvisende over for næstformandsposten, hvis han bliver opfordret til det. 

Men det er især ét navn bliver dog nævnt igen og igen: Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, der blev forbigået, da Venstre efter valget fordelte topposterne i partiet – på trods af at hun med 28.420 personlige stemmer ved valget kun blev overgået af Lars Løkke Rasmussen.

Michael Aastrup Jensen, der er medlem af folketinget for Venstre, peger på Inger Støjberg som næstformand.

- Hun har bevist med sit flotte personlige valg, men også med sine stærke holdninger, at hun ville kunne give en rigtig fin balance i forhold til Jakob Ellemann-Jensen, og at vi dermed ville kunne få et makkerpar, der kan samle partiet, siger han til TV 2.

21. september bliver det afgjort, hvordan Venstres ledelse kommer til at se ud fremadrettet.

Karsten Lauritzen - privat og politisk

* Karsten Lauritzen blev født 14. oktober 1983 som søn af landmand og tidligere borgmester i Vesthimmerlands Kommune Jens Lauritzen og selvstændig Birthe Lauritzen.

* Han er født og opvokset i Løgstør, flyttede derefter til Hjørring og bor i dag i København, men har sommerhus i Tornby ved Hjørring.

* Han er student fra Fjerritslev Gymnasium i 2002 og er bachelor i Politik & Administration fra Aalborg Universitet.

* Karsten Lauritzen har været medlem af Folketinget for Venstre siden november 2007, han har været integrations- og udviklingsordfører, partiets retsordfører og skatteminister. 

* Folketingsmedlem for Venstre i Nordjyllands Storkreds fra 13. november 2007.

 

Inger Støjberg - privat og politisk

* Inger Støjberg blev født den 16. marts 1973 som datter af gårdejer Mathias Støjberg og medhjælpende ægtefælle Gudrun Støjberg.

* Støjberg blev student fra Morsø Gymnasium i 1993 og tog 1-årig højere handelseksamen fra Viborg Handelsskole i 1995.

* Inger Støjberg er bosat i Hadsund

* Den politiske karriere begyndte i Viborg Amtsråd, hvortil Støjberg blev valgt i 1994.

* Internt i Venstre har hun bl.a. været formand for partiets landbrugs- og fiskeriudvalg, medlem af hovedbestyrelsen, og hun fungerede som næstformand for Venstres folketingsgruppe fra 2005 - 2007 og havde flere ordførerposter, indtil hun blev først blev udnævnt beskæftigelsesminister og minister for ligestilling, siden fulgte flere ministerposter; beskæftigelsesminister, udlændinge-, integrations- og boligminister og udlændinge- og integrationsminister.

* Hun blev opstillet til Folketinget første gang i 1999 i Morsøkredsen og nu folketingsmedlem for Venstre i Vestjyllands Storkreds.


Seneste nyt

fra Nordjylland