Største havneudvidelse nogensinde er på vej i Skagen

Skagen Havn har vokseværk, og den hidtil største udvidelse af havnen i Skagen er på tegnebrættet. Udvidelsen har et budget på 570 millioner kroner.

Planerne er store på havnen i Skagen. 

- Vi skal lave et stort landareal med indpumpet sand udenfor havnen på i alt 192.000 kvadretmeter, siger Willy B. Hansen, direktør for Skagen Havn.

Udvidelsen af Skagen Havn er den tredje indenfor en periode på 10 år og den hidtil dyrest med et budget på 570 millioner kroner. Udvidelsen skal være med til tiltrække nye virksomheder til Skagen.

quote Vi har allerede konkrete indikationer på, at flere svenske fiskerifartøjer ønsker at flytte fast til Skagen

Willy B. Hansen, direktør, Skagen Havn

- Den er rigtig vigtig for Skagen Havn, og den er endnu vigtigere for nogle af vores eksisterende kunder på havnen og nogle nye kunder, som vi er i kontakt med. Det er en klar forudsætning for, at vi kan være med at sikre infrastruktur som kan udvikle virksomhederne, siger havnedirektør Willy B. Hansen.

Havneudvidelsen vurderes at kunne skabe mindst 150 nye arbejdspladser i Skagen. 

- Vi forventer, at kunne tiltrække væsentlig flere fartøjer, herunder handelsfartøjer som skal fragte gods men også fiskerifartøjer. Vi har allerede konkrete indikationer på, at flere svenske fiskerifartøjer ønsker at flytte fast til Skagen, siger havnedirektør Willy B. Hansen.

Udvidelsen af Skagen Havn giver vækst og flere arbejdspladser.

Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune skal onsdag tage stilling til en ansøgning fra Skagen Havn om kommunallånegaranti på 570 millioner kroner til udvidelsen. 

- Skagen er Danmarks største fiskerihavn. Vi har krydstogtgæster og masser af virksomheder, der ligger på havnen og nye, der gerne vil ind, så det betyder jo, at vi skal udvide og arbejde på, det vi er gode til. Nemlig organisk vækst på havnen. Det betyder flere arbejdspladser og øget bosætning og forhåbentlig skattekroner i kommunekassen, siger Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen (S). 

Inden havneudvidelsen kan sættes i gang, skal havnen udover et ja fra politikerne til udvidelsen også have kontrakterne på plads med nye virksomheder, og går alt efter planen, begynder udvidelsen til efteråret næste år. 


Seneste nyt

fra Nordjylland