Skørping-virksomhed skal bygge Tibets største solvarmeanlæg

Skørping-virksomheden Arcon-Sunmark skal bygge et 35.000 kvadratmeter stort fjernvarmeanlæg i Tibet.

Når det kommer til grønne projekter er Danmark langt fremme med vores teknologi.

Det beviser den Skørping-baserede virksomed Arcon-Sunmark, efter de onsdag har løftet sløret for sit næste store projekt.

I samarbejde med det kinesiske firma Sunrain skal de bygge et 34.650 kvadratmeter stort solvarmeanlæg i Tibet, hvilket bliver det største af sin slags i landet. Anlægget skal producere 20.000 megawatt i timen og skal forsyne byen Zhongba med fjernvarme fra vedvarende energi. 

- Vi er meget stolte over at kunne påbegynde vores andet projekt i Tibet, Kina. Storskala solvarmesystemer er omkostningseffektive at vedligeholde og har en lang levetid selv under barske forhold, siger Aaron Feng Gao, adm. direktør i Arcon-Sunmark Large-Scale Solar Systems Integration Co, som er et joint venture-selskab, som Arcon-Sunmark har sammen med kinesiske Sunrain.

- Det betyder, at afsidesliggende og i en nogen grad isolerede samfund på det tibetanske plateau opnår betydelige fordele ved projekter som dem i Langkazi og Zhongba.

Solvarmeanlægget i Langkazi, Tibet, der også er bygget af Arcon-Sunmark.
Solvarmeanlægget i Langkazi, Tibet, der også er bygget af Arcon-Sunmark.
Foto: Arcon-Sunmark

Enormt marked for storskala solvarmesystemer

Ifølge Arcon-Sunmark er interessen for storskala solvarmesystemer stødt stigende med Kina og Europa som de mest aktive markeder.

Tidligere i år kunne Arcon-Sunmark annoncere det største projekt i Tyskland (Ludwigsburg, 14.000 kvadratmeter), og i oktober 2018 blev det største anlæg i Letland bekræftet (Salalspils, 21.672 kvadratmeter). Begge projekter er nu under opførelse

- De seneste projekter i Europa og Kina har en fantastisk mangfoldighed. At have en vedvarende energikilde, der kan præstere under så forskellige klimatiske forhold som i Himalaya og Nordeuropa, viser os, hvor stort et potentiale storskala solvarme rent faktisk har, siger Thomas Karst, CEO i Arcon-Sunmark.

Solvarmeanlægget i Zhongba er forberedt til en fase to med en udvidelse af solfangerfeltet med op til 50.000 kvadratmeter. Dette afventer dog de lokale myndigheders godkendelse.

Zhongba-byen ligger i Zhongba-regionen i Tibet:

 


Seneste nyt

fra Nordjylland