Stor antenneforening slukker det analoge signal

Foto: Jens Skriver Steffensen

20. januar slukker Gug Visse Dall Antenneforening og Nørretranders Antenneforening for det analoge tv-signal. Samtidig lægges de digitale kanaler om. Se her, hvordan du skal forholde dig som kunde.

31. oktober 2009 belv det luftbårne, analoge tv-signal slukket og for rigtig mange danskere begyndte overgangen til digitalt tv. Antenneforeninger og kabel-tv-udbydere har dog længe fortsat udbudt de analoge kanaler, men også her er der efterhånden blevet lukket ned for det grynede billede, så der kan blive plads på kabel-tv nettet til flere digitale kanaler og mere internet-hastighed.

Nu er turen kommet til Gug Visse Dall Antenneforening og Nørretranders Antenneforening, der leverer TV og internet til dele af Aalborg og det sydlige opland til Aalborg.

Det analoge sluk sker den 20. januar og samtidig omlægges de digitale kanaler i nettet, så kunder kan meget vel miste kanaler midlertidigt. Hvis det sker, skal man blot lave en ny kanalsøgning.

De to antenneforeninger skriver i en fælles pressemeddelelse at de slukker det analoge signal fordi tiden er løbet fra teknologien, og det er derfor blevet tid til at frigøre plads til mere internet-kapacitet, så kundernes voksende behov for at kunne streame film og serier kan tilgodeses.

Flere nyheder fra TV2 Nord