Stor brand i spagnumstak er svær at slukke

Der udbrød tirsdag morgen brand i en spagnumstak ved Nørhalne, og flammerne er svære at få slukket.

Tirsdag morgen blev brandfolk fra Beredskab Jammerbugts station i Aabybro kaldt ud til en opgave, de formentlig ikke har prøvet at løse så tit. En stor spagnumstak ved Nørhalne stod i flammer.

Meldingen om branden kom klokken 07.32. Her havde ilden fået fat i store dele af den cirka 75 gange 30 meter store spagnumstak, som ligger på en mark på Ringvejen ved Nørhalne.

- Ilden har spredt sig hurtigt på grund af vinden, og derfor er der mange mindre brande i overfladen af den store stak, siger indsatsleder Claus Hermansen fra Beredskab Jammerbugt.

Brandfolkene har tirsdag formiddag fået kontrol over branden, men ilden ulmer stadig i spagnummen, og derfor kommer Pindstrup Mosebrug, som ejer stakken, til at holde øje med spagnummen.

- De skal i hvert fald overvåge stakken resten af dagen og måske også i nat, så de hurtigt kan få slukket flammerne, når ilden kommer op til overfladen, siger Claus Hermansen.

Det er endnu uvist, hvad der har antændt spagnumstakken. Stakken kan være selvantændt på grund af varmegæring, men det kan endnu ikke udelukkes, at branden er påsat.


Seneste nyt

fra Nordjylland