Træt af parkeringsbøvl: Stor efterspørgsel på private p-pladser

Efterspørgslen på en privat parkeringsplads i Aalborgs midtby har aldrig været større, lyder det fra både en ejendomsmægler og et boligselskab.

Selvom det kan være rigtig dyrt at købe eller leje en fast plads til bilen, så er stadig flere så trætte af at hele tiden at skulle lede efter en ledig offentlig parkeringsplads, at de er villige til at betale mange penge for at slippe for parkeringsbøvlet.

For 150.000 kroner har Annette Søndergaard og hendes mand købt deres helt egen private p-plads til volvoen.

- Vi orker ikke at køre rundt og lede efter en plads herinde i byen, og bilen vil vi heller ikke undvære, siger Annette Søndergaard, der bor i et nybyggeri på Beddingen på Østre Havn i Aalborg.

Stor efterspørgsel på private p-pladser

Annette Søndergaard er langt fra den eneste i Aalborg, der har fået nok og nu har købt en fast plads til bilen. Ejendomsmæglerkæden Home har aldrig oplevet en lignende efterspørgsel på private parkeringspladser.

- Vi oplever lige nu en eksplosiv byudvikling på især havnefronten. Mange seniorer fra oplandet flytter ind til byen, og hvis der ikke er en p-plads, så fravælger de simpelthen de lejligheder, vi udbyder, siger Peter Hjortlund, der er medindehaver af Home Aalborg.

Også når det gælder leje af private parkeringspladser i Aalborgs midtby, melder ProDumus Ejendomsadministration om, at efterspørgslen aldrig har været større.

- Alle de 900-1000 private p-pladser i midtbyen, som vi administrerer for udlejerne, er altid udlejet. Vi får ofte henvendelser om at komme på venteliste, siger Britta Jespersgaard, som er direktør i ProDomus
Ejendomsadministration.

Annette Søndergaard har betalt 150.000 kroner for en privat p-plads i Aalborg.
Annette Søndergaard har betalt 150.000 kroner for en privat p-plads i Aalborg.
Foto: Martin Bekhøi

Mange om buddet

Der er rift om p-pladserne i Aalborg, og det er ikke kun seniorer, der flytter til byen med deres biler, der er på jagt efter p-pladser.

- Unge mennesker i dag har flere biler, end da jeg var på deres alder. Det er blevet billigere at have bil, de kan også leases billigt, og for mange er det blevet lidt en nødvendig luksus, når de bor i centrum, siger ejendomsmægler Peter Hjortlund.

Ifølge ejendomsmægleren bliver også gamle garager i midtbyen solgt for op mod 200.000 kroner, fordi der er stor rift om at få egen parkeringsplads.

 
 
Foto: Martin Bekhøi

Når Anette Søndergaard taler med familie og venner fra resten af Nordjylland, bliver hun mødt med forbavselse, når hun fortæller om priserne på en privat parkeringsplads.

- De tror, at det er løgn, og synes, det er vanvittigt, at det skal koste 150.000 kroner for en parkeringsplads, siger Annette Søndergaard.

Når Annette Søndergaard har købt en parkeringsplads, betyder det ikke, at hun ejer den for altid. Hun har blot råderet over pladsen i 30 år.


Seneste nyt

fra Nordjylland