Stor fartkontrol i påskeugen

Politiet gennemfører en massiv fartkontrol i næste uge, for at få bilisterne til at træde blidere på speederen.

Høj fart er medvirkende til halvdelen af alle dødsulykker i trafikken. Derfor kører Rådet for Sikker Trafik i øjeblikket en kampagne for at få bilisterne til at sætte farten ned, og i næste uge deltager politiet også.

Politiet vil være synlige på vejene i påskeugen, hvor der vil blive gennemført en omfattende fartkontrol i hele landet. Kontrollen skal sammen med Rådet for Sikker Trafiks kampagne få bilisterne til at tænke over farten.

- Vi kan alle gøre en forskel ved at sænke farten. Derfor er vi ude med fartkontroller for at minde bilisterne om det. Især på landevejene er for høj fart et alvorligt problem. Selv en lille hastighedsoverskridelse kan betyde en hel del, siger Frank Mathiesen, centerchef, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

En undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Q8 viser nemlig, at 39 procent af bilisterne, som kører for stærkt, enten ikke tænker over deres fart eller er klar over, hvor hurtigt de må køre.

Undersøgelsen er foretaget blandt 200 bilister, som er blevet stoppet af politiet for at køre for hurtigt. 36 procent af bilisterne troede, at de kørte langsommere, end de reelt gjorde, mens 21 procent sagde, at de havde travlt.


Seneste nyt

fra Nordjylland