Stor forskel på fjernvarmepriser

 Stor forskel på fjernvarmepriser

Mens borgerne i Mariager kan lune sig med Danmarks billigste fjernvarmepriser, må brugerne i Hvalpsund finde sig i landets tredje højeste. Det skyldes hovedsagligt vidt forskellige arbejdsbetingelser for de to fjernvarmeværker.

27.000 kroner koster det at opvarme et standard hus i Hvalpsund. I Mariager slipper borgerne derimod med 4.000 kroner.

Det er ikke kun priserne men også arbedsbetingelserne, der er himmelvid forskel på. I Hvalpsund døjer man med for få brugere på nettet og det faktum, at man skal bruge meget dyr naturgas til at drive anlægget.

- Det, at man er pålagt det med naturgassen og de høje afgifter, er noget, vi ikke kan gøre noget. Markedsafkræfterne med stigende olie- og gaspriser er ikke noget vi er herre over, siger Tommi Østergaard driftsleder på Hvalpsund Kraftvarmeværk til TV2/Nord.

I Mariager er der derimod ingen tvang. Derfor har fjernvarmeværket valgt at bruge billig biobrændsel som flis, halm og kornafrens. Desuden er der mere end 900 brugere. Det kan ses på bundlinien. Borgerne i fjordbyen har Danmarks klart laveste priser.

Se" target="_blank">http://www.bolius.dk/viden/nyheder/2008/april/fjernvarmepriser-op-med-10-procent">Se prisen på dit fjernvarmeværk her


Seneste nyt

fra Nordjylland