Stor idrætsfestival for skoleelever i Aalborg

120 elever fra 4. klasse på skoler i Aalborg var i dag samlet til idrætsfestival.

120 elever fra 4. klasse på skoler i Aalborg var i dag samlet til idrætsfestival.

Der var garanti for røde kinder, grin og gode oplevelser, da der mandag var Skoleidrættens Forårsfestival på UCN i Aalborg. 

Det er Dansk Skoleidræt og Nordea-fonden, som står bag Skoleidrættens Forårsfestival, der er et landsdækkende projekt, som i år finder sted 68 steder over hele Danmark. Målet med festivalerne er at skabe mere bevægelse i skolen og få skoler og lokale aktører til at møde hinanden.

- Festivalerne giver eleverne en chance for at prøve en række idrætsgrene og opleve det særlige fællesskab, som opstår på sådan en dag, og for lærere og lokale aktører er det en mulighed for at opdage mulighederne i et samarbejde og få skabt nogle konkrete kontakter, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

00:25 Luk video

Det er de studerende, der har lavet aktiviteterne og har selv udviklet og fundet på det, eleverne skal give sig i kast med. 

- Eleverne skal have en god dag, hvor de mærker, at idræt og bevægelse er noget, man bliver glad af, og det er noget, man er sammen om. Og det er ikke nødvendigvis noget, der hander om konkurrence, siger Jannie Lynge, der er underviser på UCN i Aalborg.

Mødet med en dygtig træner udefra kan give eleverne lyst til mere. Det viser en undersøgelse, som Center for Ungdomsforskning offentliggjorde sidste år. Den dokumenterede, at mere end hver fjerde elev af dem, der har modtaget undervisning af en ekstern instruktør i skolen, begynder til den idræt, som de er blevet introduceret til.

- Det er gevinster for begge parter, når skoler og lokale aktører samarbejder: Eleverne får gode oplevelser, og underviserne får ny inspiration, siger Jacob Kjær Hansen, projektleder i Dansk Skoleidræt.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord