Stor interesse for at blive plejefamilie i Jammerbugt

Familieplejekonsulenterne i Jammerbugt Kommune havde håbet på en vis interesse for informationsmødet på Ønskeland og det var positivt, at 38 familier dukkede op på aftenen.

38 personer mødte op, da Jammerbugt Kommune forleden inviterede til informationsmøde om arbejdet som pleje- eller aflastningsfamilier. Og det betegner familieplejekonsulenterne i Jammerbugt Kommune som en stor og god interesse.

I lighed med andre nordjyske kommuner, så mangler Jammerbugt Kommune plejefamilier. "Vi har brug for alle typer familier som plejefamilier. Så kort kan det siges, når det handler om, hvem Jammerbugt Kommune kunne være interesseret i som kommende plejefamilier." - sådan meldte kommunen tidligere på året ud. På landsplan er cirka 7500 børn anbragt i en plejefamilie, men over halvdelen af landets kommuner har svært ved at finde egnede plejefamilier nok.

- Børn har forskellige behov, og derfor har vi brug for forskellige familier, der kan godkendes som pleje- eller aflastningsfamilier. Vi har brug for familier med forskellig faglige baggrund, boligtype, sammensætningen i familien og meget andet. Det vigtigste er familiernes menneskelige kompetencer, at der er hjerterum, empati og omsorg. Det har børnene brug for, fortæller familieplejekonsulent Jeanette Pedersen.

Forleden aften havde de muligt interesserede kommende plejefamilier mulighed for at høre mere om arbejdet som pleje- eller aflastningsfamilie og om selve godkendelsesprocessen.

Ligesom der var rig mulighed for at tale med familieplejekonsulenter fra Jammerbugt Kommune, nuværende plejefamilier og tilsynskonsulenter fra Socialtilsyn Nord for at få svar på de mange spørgsmål, der naturligt er inden beslutningen bliver taget.

- Der var en rigtig god stemning, og vi fik fortalt om de forskellige aspekter i at være pleje- og aflastningsfamilie. Nu skal mange hjem for at tale sammen, inden de går videre i processen. Vi håber, at mange af de fremmødte har lyst til at gå videre med at blive pleje- eller aflastningsfamilie. Vi har brug for dem, så vi kan matche de sårbare børn og unge, der har behov for en pleje- eller aflastningsfamilie, forklarer Jeanette Pedersen, der er familieplejekonsulent i Jammerbugt Kommune.

Ofte er det en lang proces at blive pleje- eller aflastningsfamilie – både for familierne at tage beslutningen og for selve godkendelsesprocessen med kurser, samtaler mv.

- Hvis der er familier, som fortsat er interesseret i familieplejeområdet, så er de velkomne til at kontakt os i børne- og familierådgivningen og Socialtilsyn Nord med de spørgsmål, de kan have, fortæller familieplejekonsulent Lisa Zimmer.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland