Succes på vingerne: Stor interesse i at arbejde for nordjysk flyselskab

Great Dane Airlines havde besøg af mere end 100 potentielle kommende stewardesser, da selskabet mandag holdt informationsmøde.

Flyselskabets store satsning på charterflyvninger fra næste år betyder et behov for 20 nye kabinemedarbejdere.

Og efter at dømme på fremmødet på gårsdagens informationsmøde i Aalborg Lufthavn, så bliver det nemt at besætte de nye stillinger.

 
 
Foto: Great Danes Airlines

Her var 112 personer tilmeldt arrangementet for at høre mere om jobbet som stewardesse hos Great Dane Airline. Og det var stor spredning på det, der mødte op.

- Det var en meget dedikeret skare, der mødte op – både mænd, kvinder, unge, ældre og folk under uddannelse. Og det er utroligt lækkert, for vi kan godt lide diversitet. Mænd, kvinder, unge og ældre, siger Thomas Hugo Møller, administrende direktør, Great Dane Airlines.

Interessede i alle aldre

De måske kommende stewardesser er ikke kun nordjyder med interesse i at arbejde lokalt. Folk fra hele landet var med til informationsmødet.

- Vi havde én, der kom fra Sønderborg - og en fra Nordsjælland, som ville høre, om dialekten ville være et problem. Det afkræftede jeg selvfølgelig, siger direktøren, som vurderer, at de fremmødte var mellem 19 og 55 år.

Great Dane Airlines har i dag en række charterrejser fra både Aalborg, Billund og København til Mallorca, Rhodos, Kreta samt Varna og har nu også tegnet kontrakt med det nordjyske rejseselskab Sun Charter og udvider samarbejdet med Bravo Tours, så flyselskabet står for alle rejsebureauets charterflyvninger fra Aalborg Lufthavn i 2020. 

quote Lige nu har vi kun stewardesse-uddannede på vores fly. Men vi er med i Aalborg Alliancen og vil derfor gerne være med til at tiltrække medarbejdere, der ikke i forvejen er stewardesser, men klar til at prøve noget nyt. 

Thomas Hugo Møller, administrerende direktør, Great Danes Airlines

Udover de 20 nye kabinemedarbejdere, leder Great Dane Airlines også efter 10 nye piloter. De skal indgå i selskabets snart tre Embraer-fly, hver med plads til 118 passagerer.

Flyselskab uddanner selv medarbejderne

De mange interesserede kommer fra vidt forskellige brancher. Det er nemlig ikke kun færdiguddannede stewardesser, Great Dane Airline leder efter.

- Lige nu har vi kun stewardesse-uddannede på vores fly. Men vi er med i Aalborg Alliancen og vil derfor gerne være med til at tiltrække medarbejdere, der ikke i forvejen er stewardesser, men klar til at prøve noget nyt. Det er med til, at vi selv kan skabe vores egen kultur, i stedet for at overtage den kultur, stewardesser ellers normalt kommer med i bagagen, siger direktør Thomas Hugo Møller.

Great Dane Airlines uddanner selv de kommende stewardesser på et fire uger langt grundkursus – som flyselskabet betaler. Herefter skal de i ’praktik’ hos en færdiguddannet stewardesse i 15 flyvninger, hvorefter de selv kan tage vagter.

De nye stewardesser bliver opdelt i hold af 6-10, som løbende kommer på kursus og indfases på selskabets tre fly. De første begynder i starten af november.

Her kan du se, hvad det kræver at blive stewardesse hos Great Dane Airlines:

Du skal blandt andet mindst være 165 cm høj og have et godt helbred for at være stewardesse.
Du skal blandt andet mindst være 165 cm høj og have et godt helbred for at være stewardesse.

Seneste nyt

fra Nordjylland