Stor mangel på indsamlere: Skyder skylden på kommunalvalg

Kirkens Korshær har haft mere end almindeligt svært ved at få folk til at hjælpe med at samle ind.

Det er blot hvert fjerde år, der går løs med kommunalvalg, men når det gør, er der stor opmærksomhed omkring det – især fra mediernes side. Derfor kan det være svært at bryde igennem med andre budskaber. Sådan har de oplevet det ved Kirkens Korshær.

- Vi har en klar oplevelse af, at valget har fyldt alt. Det er helt forståeligt, at et vigtigt valg og det lokale og regionale demokrati fylder meget. Men det er ærgerligt, at datoerne falder så tæt sammen, lyder det fra korshærschef Helle Christiansen.

Søndag har Kirkens Korshær landsindsamling, men det er gået noget trægt med at få folk til at tilmelde sig en rute. Sidste år samlede 3000 ind på landsplan. I år har under halvdelen meldt sig klar til at gå ud med indsamlingsbøssen.

- Jeg tror, at mange af dem, der ville samle ind for os, er de samme mennesker, der tre uger i træk har hængt i lygtepæle med valgplakater og delt balloner og pjecer ud på byens torve. Der er simpelthen en generel træthed ovenpå valget, siger korshærschefen.

quote - Jeg tror, at mange af dem, der ville samle ind for os, er de samme mennesker, der tre uger i træk har hængt i lygtepæle med valgplakater.

Helle Christiansen, korshærschef, Kirkens Korshær

Ved Kirkens Korshær i Nordjylland har man en kort stund overvejet, om mailsystemet mon var gået i stykker, siden der kom så få henvendelser.

Men mailsystemet fungerer, som det skal. Det er bare rigtig svært at få nordjyderne til at gå en rute fra et af de 26 indsamlingssteder, der er i regionen.

Den ringe tilslutning får korshærschefen til at frygte for resultatet af landsindsamlingen. En indsamling, som skal støtte det sociale arbejde blandt landets svageste.

- Vi ser flere og flere fattige, og stigningen sker især blandt unge og børnefamilier. Vi ser også flere hjemløse, psykisk syge og udsatte, der får det værre og værre. Alt i alt er det et dystert billede, som indsamlingen skulle hjælpe os med at gøre noget ved, siger korshærschef Helle Christiansen.

Man kan stadig nå at melde sig som indsamler på Kirkens Korshærs hjemmeside.


Seneste nyt

fra Nordjylland