Stor Marie Krøyer-samling på auktion

Efter mange år gemt og glemt har en stor Marie Krøyer-samling fundet vej på auktion.

Tirsdag eftermiddag kommer en stor Marie Krøyer-samling på auktion hos aktionshuset Bruun Rasmussen. Det er en stor og sjælden samling, der længe havde været gemt og glemt på et loft. Men i 2002 fandt samlingen frem til offentligheden igen, og nu er den endt på aktion.

- Den udbudte samling af malerier og tegninger illustrerer  at Marie Krøyer var en talentfuld kunstner i sin egen ret, siger Julie Arendse Voss, leder af afdelingen for ældre kunst hos Bruun Rasmussen i en pressemeddelelse.

Marie Krøyer var gift med maleren P.S. Krøyer. Marie Krøyer var også selv kunstner, og Julie Arendse Voss fra Bruun Rasmussen er ikke i tvivl om, at også Marie Krøyer var en stor kunstner.

- Marie Krøyer var en talentfuld kunstner – en sand kolorist og naturalist med en skarp iagttagelsesevne, og vi kan i dag kun gisne om, hvad hun kunne have drevet det til, hvis hun seriøst havde fortsat og videreudviklet sin kunstneriske løbebane, siger Julie Arendse Voss, leder af afdelingen for ældre kunst hos Bruun Rasmussen i en pressemeddelelse.

Værkerne har tidligere været udstillet på blandt andet Skagens Museum.


Seneste nyt

fra Nordjylland