Stor modstand mod Limfjordsforbindelse

Enhedslisten Aalborg opruster kampen mod tredje Limfjordsforbindelse og samtidig laver en motorvejs-modstander en hel netavis mod forbindelsen.

Idéen om en tredje Limfjordsforbindelse er ikke lige populær hos alle. Enhedslisten Aalborg har besluttet at prioritere kampen mod en 3. Limfjordsforbindelse højt i det kommende års aktiviteter. Det skete efter et møde i afdelingen, hvor Enhedslistens miljø- og trafikordfører Per Clausen gennemgik planerne og VVM-undersøgelsen for forbindelsen.

- Der var enighed om at afvise alle de fremlagte forslag til linjeføring for den 3. Limfjordsforbindelse. Vi støtter ikke forslag, der vil øge biltrafikken, men vil i stedet fremlægge konkrete forlag til, hvordan trafik kan flyttes fra privatbil over i den kollektive trafik, som Aalborg Kommune selv ønsker at gøre ifølge forslaget til klimapolitik 2011-2015, udtaler Per Clausen, og fortsætter;

- Enhedslisten vil indgå i et tæt samarbejde med alle de grupper, der kæmper imod vestforbindelsen og vil arbejde hårdt for at gøre dette tema til et vigtigt element i den kommende valgkamp.

En af de modstandere, som Enhedslisten kan komme til at samarbejde med, er Anders Wested. Han er så stor modstander af forbindelsen, at han ikke længere kunne nøjes med at skrive et læserbrev i ny og næ. Han har nu valgt, at lave en hel netavis om sagens mange aspekter. Avisen, der kan findes på denbedstevej.dk, indeholder godt 50 små artikler, der handler om miljø, trafik, økonomi og demokrati og alle kan tilføje nye artikler og kommentere de eksisterende.

- En 3. Limfjordsforbindelse er et projekt for 6-7 milliarder og den vigtigste en beslutning for byen i mange år. Store by- og naturområder vil ændre karakter for altid. Jeg synes, det er utroligt, at debatten skal gemmes væk midt i en sommerferie, men det er vel fordi dem, der gerne vil have hele byen kapslet ind i motorveje, har brug for at gå stille med dørene, indtil beslutningen er taget, skriver Anders Wested blandt andet.


Seneste nyt

fra Nordjylland