Stor øvelse: Bevæbnede terrorister besatte skole

Foto: Kanal Frederikshavn

En stor politiøvelse fandt torsdag sted på Nordstjerneskolen i Frederikshavn. Her øvede Forsvaret, Hjemmeværnet og Nordjyllands Politi sig blandt andet i at håndtere et skoleskyderi.

Et skoleskyderi udspillede sig torsdag på Nordstjerneskolen i Frederikshavn, da bevæbnede terrorister besatte skolen. Det kom til flere skududvekslinger på skolen, da styrker fra Forsvaret, Hjemmeværnet og Nordjyllands Politi forsøgte at håndtere situationen.

Der var heldigvis kun tale om en storstilet øvelse, som involverede omkring 120 politi- og militærfolk. Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Stenbak Hansen fulgte øvelsen på nærmeste hold, skriver Kanal Frederikshavn.

- Selvom det kun var en øvelse, rejste hårene sig, da helikopterne landede med de forskellige styrker fra Forsvaret og stormede skolen, siger Birgit Hansen (Socialdemokratiet) til Kanal Frederikshavn.

Læs også Stor øvelse for politi og beredskab i Aalborg

De 400 ældste elever og mange af lærerne på Nordstjerneskolen deltog i øvelsen som figuranter. Nordstjerneskolen var særligt udvalgt, fordi Forsvaret og Nordjyllands Politi vurderede, at skolebygningen var velegnet til at øve en skoleskyderi-episode i.

- Øvelsen gik godt, og både elever og lærere klarede det fint. Det er dejligt, at vi i Frederikshavn Kommune også kan bidrage til en øvelse som denne. Vi har stået på pinde for at servicere vores gæster, så også i dag har vi været gode værter, siger Birgit Hansen.