Stor øvelse for politi og beredskab i Aalborg

Foto: Jens Skriver Steffensen

Foto: Christian Henriksen

Foto: Christian Henriksen

Foto: Christian Henriksen

Foto: Christian Henriksen

1 af 5

En øvelse for Nordjyllands Politi finder i dag sted i Musikkens Hus i Aalborg. Her skal politiet stoppe en gerningsmand, der spreder ukendt væske.

Nordjyllands Politi understreger, at der ikke er nogen grund til bekymring. Det er både politi og redningsberedskaberne der skal øve sig i, hvordan man håndterer og koordinerer en svær indsats. 

- Øvelser er nødvendige, og derfor øver vi tit. Nogle gange som rene stabsøvelser eller i lukkede miljøer, men vi er også nødt til, nogle gange, at afholde vores øvelser i realistiske omgivelser, dvs. i byer, siger vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Henrik Skals, der er ansvarlig for øvelsens afvikling i en pressemeddelelse. 

Hele øvelsen finder sted i Musikkens hus i Aalborg, hvor gerneningsmanden spreder væske, som gør folk syge. Øvelsen skal træne myndighederne i at håndtere hurtigt og konsekvent i komplicerede indsatser.

- Vi har ikke kunnet informere offentligheden før i sidste øjeblik, fordi vi har haft et behov for at gøre øvelsen så realistisk og virkelighedsnær som overhovedet muligt. Og det indebærer jo også, at vi ikke fortæller øvelsesdeltagerne præcist, hvad der kommer til at ske, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Øvelsen kan give trafikale problemer, men skulle være færdig omkring klokken 15.30.

Flere nyheder fra TV2 Nord