Stor opgave at slukke brand

Frederikshavn Brandvæsen har intensiveret indsatsen ved losseplads-brand

Der er sat masser af mandskab og ekstra materiel ind i bekæmpelsen af den brand, der torsdag morgen atter blussede op på genbrugspladsen på Stenvej vest for Frederikshavn.

Det seneste døgn har mandskab fra såvel det lokale brandvæsen som Beredskabsstyrelsen Nordjylland arbejdet med slukningen af branden i den cirka 1000 kubikmeter store bunke af brændbart affald.

Op mod 25 lokale brandfolk, heraf mange frivillige og en del fra både Sæby og Skagen, tager sammen med 20 medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen Nordjylland del i brandslukningen.

Det oplyser indsatsleder Ib Steen Nielsen fra Frederikshavn Brandvæsen.

Brandmænd overnatter

- Beredskabsstyrelsens folk arbejder primært i dagtimerne, mens vores egne brandmænd hovedsageligt tager over om natten.

- Beredskabsstyrelsen har stillet et helårstelt op ved indgangen til genbrugspladsen, hvor medarbejderne overnatter, fortæller Ib Steen Nielsen.

Samtidig har et lokalt entreprenørfirma torsdag, stillet en gravko med fører til rådighed. Dermed er der sat to gravkøer og indtil flere bulldozere og et par gummigeder ind i indsatsen for at slukke branden.

Det er bare vanddamp

- Det kan se voldsomt ud med al den røg, og med vindretningen torsdag driver den ind over Frederikshavn by. Men når røgen er hvid, og det er den hovedsageligt, er det fordi den primært består af vanddamp fra det vand, vi pøser på, siger Ib Steen Nielsen.

I forbindelse med udlægningen af slanger har Frederikshavn Brandvæsen spærret Ribberholtvej af ved udkørslen til Hjørringvej, men der er stadig passage fra Ribberholtvej til Ravnshøjvej.

Fem-seks landejendomme og 10-12 boliger er berørt af afspærringen og udlægningen af slanger. Jeg har selv været rundt og banke på døre, og borgerne i området har været meget velvilligt indstillet overfor de gener, det måtte medføre, oplyser Ib Steen Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland