Stor ordre til Hadsund-virksomhed

De første danske, økologiske æg er netop nu på vej til 550 tyske supermarkeder. Pakkeriet Hedegaard Foods A/S fra Hadsund har indgået en stor aftale med butikskæden Kaiser Tengelmann - en tysk Irma-pendent. 

For første gang nogensinde, er danske, økologiske æg netop nu på vej syd over i stort antal for at indfinde sig på hylderne i 550 tyske supermarkeder fra på mandag. Det oplyser Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Det er ægpakkeriet Hedegaard Foods A/S, der via eksportafdelingen i Økologisk Landsforenings kontakter på det tyske marked, har indgået en aftale med butikskæden Kaiser Tengelmann. Supermarkeder, som er koncentreret omkring Berlin, München og Düsseldorf.

- Vi kender fænomenet fra Danmark, at det er i og omkring de store byer, at forbrugerne har mest fokus på økologi. Det samme gør sig gældende i Tyskland. Kaiser Tengelmann er supermarkeder og ikke discount-butikker, og det gør tilsammen, at det er den helt rigtige profil for os, siger Ivan Noes Jørgensen, direktør i Hedegaard Foods A/S.
Hidtil har der officielt ikke være danske æg i tyske detailbutikker - hverken økologiske eller almindelige. Markedet har været dækket af tyske, hollandske, franske og italienske æg. Men det er ikke længere nok.

- Der har gennem et par år været mangel på økologiske æg i de tyske butikker. En efterspørgsel, som de tyske producenter ikke kan honorere. De danske og svenske æg er et produkt, som har en kvalitet og volumen, der gør det interessant. At danskerne og svenskerne selv køber økologiske æg i så høj grad er et kvalitetsstempel i sig selv, siger Klaus-Jürgen Holstein fra Ein Hertz Führ Bio, der på vegne af Økologisk Landsforenings eksportafdeling - Organic Denmark - har formidlet kontakten mellem Hedegaard Foods A/S og Kaiser Tengelmann.

Flere nyheder fra TV2 Nord