Stor plan: Flere statslige arbejdspladser på vej til Nordjylland

Onsdag klokken 13 sætter regeringen navn på de statslige arbejdspladser, der nu skal flyttes fra hovedstaden til resten af landet - og Nordjylland kan få nogle af dem.

Der er meget på spil, når regeringen onsdag klokken 13 indkalder til et pressemøde på Christiansborg. Det gælder nemlig udflytning af endnu en omgang statslige arbejdspladser fra hovedstaden til resten af landet.

Det skriver tv2.dk.

Hvilke arbejdspladser, der er tale om denne gang, vides endnu ikke, men TV2 har erfaret, at en del af planen handler om mellem 500 og 1000 uddannelsespladser, der skal drysses ud over danmarkskortet.

Angiveligt skulle de lande i Rønne, Holstebro, Skjern, Hedensted, Fredericia, Svendborg, Kalundborg, Helsingør, Nykøbing-Falster - og i Hobro i Nordjylland.

Milliondyr flytning

Indtil videre har statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke ville sige andet om anden etape af regeringens Bedre Balance-plan, end at han glæder sig til at komme i gang med den. Det kom frem tirsdag i Folketinget.

Det er en plan, der blev født i 2015, og som har til formål at flytte ikke mindre end 3900 statslige arbejdspladser fra København til provinsen. Indtil videre godt 2500 af dem blevet flyttet - blandt andet Skat og Forsvaret har indtil videre flyttet afdelinger ud i landet.

Onsdag får endnu 1800 statslige medarbejdere i hovedstaden besked om, at deres arbejdsplads skal flyttes. 

Indtil videre har det kostet 834,1 millioner kroner at gennemføre Bedre Balance.


Seneste nyt

fra Nordjylland