Stor protest i Hjørring mod lukning af værested

Masser af fakler lyste op i decembermørket i Hjørring onsdag aften.

Over 100 mennesker var onsdag mødt op for at protestere mod lukningen af værestedet 'Den blå sociale café'. 

- Nok kan vi være mange på den blå café, men slet ikke så mange, som der er mødt op her i dag, sagde værestedsleder Susanne Houmøller om opbakningen.

Fakkeloptoget skete i protest mod, at Hjørring Kommune har besluttet at trække i støtten til cafeen, så den må lukke fra 1. august næste år.

Med til optoget var HusForbi og De Hjemløses Landsorganisation. I samlet flok gik de fra banegården til rådhuset, hvor der netop var byrådsmøde - og mulighed for at aflevere budskaber til borgmesteren.

I dag var der fakkeloptog gennem Hjørring i protest mod, at byrådspolitikerne har trukket i støtten til Den Blå Sociale Cafe i byen, så cafeen må lukke fra den 1. august næste år.

Foran rådhuset skrev demonstranterne på julehjerter og postkort om Den Sociale Cafe, og de blev efterfølgende afleveret til borgmester Søren Smalbro. 

- Det gør altid indtryk, når så mange mennesker på en god og ordentlig måde afleverer deres utilfredshed. Det har jeg respekt for. Men vi har indgået et budgetforlig, og det er vedtaget. Næste år skal der laves et nyt, og så må vi se, om noget kan gøres, lød det fra borgmesteren.

Du kan læse mere om lukningen af den blå cafe her:


Seneste nyt

fra Nordjylland