Stor silo bliver til markante boliger i Aalborg

Første spadestik til nyt boligbyggeri på Østre Havn tages 1. marts.

Omdannelsen af Østre Havn i Aalborg fortsætter for fuld kraft, og A. Enggaard A/S tager sammen med Himmerland Boligforening 1. marts første spadestik til endnu et stort byggeri i Aalborgs nye, topmoderne bydel.

Det nye byggeri skal skyde op hvor den tidligere DLG-silo stod på Østre Havn. Man havde ellers undersøgt om siloen kunne genanvendes til boligbyggeri.

- Den oprindelige DLG-silo har vist sig ikke at være genanvendeligt, men fordi der er tale om et byggeri med så markant et industrielt udtryk, har vi valgt, at der skal bygges et nyt tårn af samme størrelse og hovedudseende som det oprindelige. Dog bliver der en mere fri vinduessætning, hvilket giver mulighed for både et moderne udtryk og optimalt lysindfald til boligerne, siger Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen.

Silopræget vil komme til udtryk i den nye bygnings facader, der opdeles i forskellige lodrette elementer i flere materialer. Samlet set bliver det nye boligbyggeri, der forventes færdigt i midten af 2018, på 10.000 kvadratmeter. Det kommer til at indeholde både ungdoms- og familieboliger under Himmerland Boligforening, mens de øverste etager - hvor udsigten over Limfjorden og byen er bedst - bliver til private ejerlejligheder.

Ungdomsboligerne får et bruttoareal på 50 kvadratmeter mens familieboligerne bliver indrettet som to- og treværelseslejligheder på mellem 63 og 115 kvadratmeter.

At man blander forskellige ejerformer og aldersgrupper i ejendommen vil ifølge Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening forhåbentlig betyde, at forskellige generationer sammen kan skabe et spændende bymiljø.

- Det overordnede planlægningsmæssige mål med Østre Havn har været at skabe en tæt urban bydel med et anderledes bymiljø, der opstår i mødet mellem den industrielle kulturarv, moderne arkitektur af høj kvalitet og et aktivt byliv. Det kommer DLG-tårnet i allerhøjeste grad til at medvirke til, for her bliver den tidligere industribygning genbrugt som unik ramme for nye funktioner, siger Ole Nielsen.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland