Stor spansk fiskevirksomhed etableret på Hirtshals Havn

Der kommer eksotiske fisk og skaldyr til Nordjylland.

Hirtshals Havn bliver i fremtiden et afgørende sted for en af Spaniens største aktører inden for ferske og levende skaldyr.

Virksomheden Maresmar fra Barcelona stiftede i novemeber selskabet Vikingmar, der har lejet 700 kvadratmeter produktionslokaler på Hirts Havn. Vikingmar  er etableret som det centrale omdrejningspunkt for den spanske virksomheds nuværende og fremtidige aktiviteter i Nordeuropa.

I lokalerne på Hirtshals Havn er Vikingmar i færd med at opbygge et større karsystem med havvand til opbevaring af levende jomfruhummere for eksport til Sydeuropa, Fjernøsten og andre oversøiske destinationer.

Derudover etablerer Vikingmar kar til opbevaring af hummer, languster, krabber og forskellige typer af bløddyr, som virksomheden kan transportere fra Spanien til Hirtshals og derefter videresælge på det tyske og skandinaviske marked. 

Tanken bag er, at Vikingmar dagligt vil kunne levere disse specialiteter levende fra Hirtshals til virksomhedens kunder i Nordeuropa.

-  Med en meget kort transporttid er det lykkedes at levere levende jomfruhummere til markedet i Spanien og fersk middelhavsfisk i en hidtil uset kvalitet til Nordeuropa. Vi ser et stort potentiale i disse aktiviteter, siger administrerende direktør, Ronny Kasten,

Siden opstarten i november har Vikingmar i Hirtshals modtaget ferske eksotiske fisk og levende skaldyr fra Maresmar i Barcelona. Sværdfisk, tun, bonito, blæksprutter, hummer, muslinger, østers og lignende er blevet videresolgt i fersk stand. Fisken er blevet godt modtaget i virksomhedens kundekreds.

Fra virksomheden i Hirtshals opkøbes ligeledes fersk fisk fra samtlige danske fiskeauktioner. Fisken ompakkes i Hirtshals og sendes til det spanske moderselskab. Planen er at opstarte forskellige aktiviteter med forarbejdning og indfrysning af danske og importerede råvarer i den kommende tid.


Seneste nyt

fra Nordjylland