Stor spilfestival skal binde eSport og erhvervsliv sammen

Game Scope afholdes i Nordkraft den17.-19. august 2017. Arkivfoto. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Endnu et skridt bliver nu taget for at placere Nordjylland på landkortet i forbindelse med den hastigt voksende eSports-industri. Den store spilfestival Game Scope, der afholdes i Nordjylland til sommer, bliver i år endnu større.

AaB eSport går nu sammen med BusinessAalborg i et samarbejde om spilfestivalen Game Scope, der til sommer afholdes i Aalborg.

Game Scope festival blev afholdt første gang i 2016. Når den vender tilbage i 2017, bliver det skruet op for blusset med introduktionen af eSport. Festivalen er Danmarks største spilfestival.

Læs også Første nordjyske e-sportsforening bliver del af AaB af 1885

Håbet er, at den nordjyske spilfestival vil vækste både eSport og de virksomheder fra erhvervslivet, som støtter op om projektet.

- Det er vigtigt for AaB eSport at være en aktiv del af lokalsamfundet. Samarbejdet om afviklingen af Game Scopes eSports-arrangement er en fremragende mulighed for at promovere, synliggøre og oplyse om eSporten i Nordjylland. Vi kan kun se fordele ved at få udbredt branchen i samarbejde med BusinessAalborg, således at Nordjylland også fremadrettet kan være en del af udviklingen, siger Dan Nimand Gaardbo, der er formand for AaB eSport.

Game Scope er en gratis festival, der afholdes 17.-19. august 2017 i Nordkraft i Aalborg. Besøgende kan udforske spil og nye teknologier på mange forskellige platforme. I 2016 deltog over 4000 besøgende og 24 udstillende spiludviklere.

Som samarbejdspartner til Game Scopes eSports-arrangement kan virksomheder lægge navn til de afholdte turneringer og opnå eksponering i forbindelse med festivalen.

Læs også Ung nordjyde mødte sit store e-sportsidol

- Danmark er en af de mest vindende nationer i eSport, og sporten er hastigt voksende. Med eSport i Nordjylland har vi mulighed for at samarbejde med erhvervslivet og derigennem iscenesætte nordjyske virksomheder i en ny og spændende kontekst, der appellerer til en bred målgruppe. Vi håber, at dette kan være med til at vækste både eSport og de virksomheder, der støtter op om projektet, siger projektleder ved BusinessAalborg i Aalborg Kommune, Thomas Lykke Larsen.

Læs også Aalborg satser på computerspil

Populariteten af eSports er på det seneste eksploderet i Danmark og i udlandet. I januar snuppede det danske eSport-hold Astralis sejren i ELeague Major-finalen i USA. Det er en turnering, der svarer til verdensmesterskabet i det taktiske skydespil CounterStrike, og har en præmiesum på 3,5 millioner kroner. 

03:30

I sidste uge var det AaB af 1885 der fik e-sport. I dag er Business Aalborg også blevet en del af den online spilleverden.

Luk video

Har du et godt tip?