Stor splid om ny busterminal

06:20

Foto: Johnni Isaksen

1 af 2

En ny Netto kommer til at tage en stor del af rutebilstationen i Aars' areal, og udkastet til den nye station er langt fra populært hos hverken politikere eller chauffører.

Ejendomsselskabet har købt den grund, Aars rutebilstation ligger på. Her har de planer om at opføre en ny Nettobutik, og i den forbindelse bliver det nødvendigt at inddrage en stor del af rutebilstationen.

- Vi føler, at vi er blevet overhørt, at man bare har lavet en aftale hen over hovederne på os, siger buschauffør Kenneth Nielsen, der er langt fra tilfreds med udsigten til en væsentligt mindre rutebilstation.

- Hvis Netto kommer herop at ligge, så vil det skabe nogle trafikale problemer. Ikke bare for buschaufførerne, men for hele området, siger han.

Også politisk er hele projektet genstand for stor kritik. Både SF og Venstre i Vesthimmerlands Kommune byråd finder sagen mystisk og forsøgt hemmeligholdt, og de frygter samtidig, at det nuværende forslag til en ny busterminal vil være et tilbageskridt for byens infrastruktur.

- Jeg synes, vi har været uheldige med forløbet, og det vil sige, den måde, borgmesteren har håndteret det for os, har været uheldig. Det må være hans holdning, at vi skal forsøge at gøre det her så stille som muligt, og sådan lidt uden for pressens rækkevide, siger Venstres Per Bisgaard.

- I SF vil vi slet ikke lægge skjul på, at vi synes, det har været omgærdet af en del mystik, det der er foregået. Det er vigtigt, at kommunen største trafikknudepunkt for kollektiv og offentlig trafik er velfungerende og har plads nok, og derfor synes jeg heller ikke, det er et udtryk for rettidig omhu, når kommunen så sætter sig i en situation, hvor det sted, hvor busterminalen er pludselig er solgt til anden side, siger Pernille Vigsø Bagge.

Både Venstre og SF frygter, at det kan blive dyrt for kommunen, hvis de i fremtiden bliver nødt til at lave nyerhvervelser for at have en ordentlig busterminal.

- Jeg tror let, at det hele vil kunne komme til at koste op i mod 10 mio. kroner, men det er et skud fra hoften. Bare det at erhverve grunden, hvor posthuset ligger, må koste ret mange penge, siger Per Bisgaard.

Flere nyheder fra TV2 Nord