Stor spritrazzia slut: Politiet sigter 275 personer

De seneste dages spritrazzia har ført til mange sigtelser for trafikforseelser.

De seneste fem dage har Nordjyllands Politi afholdt en stribe spritrazziaer i Nordjylland.

Det var en større koordineret indsats, hvor Nordjyllands Politi fik hjælp fra andre af politiets færdselsafdelinger fra både Jylland og Fyn. Endvidere deltog Skat to af dagene.

I alt er 275 personer blevet sigtet for 287 forseelser.

Flest sigtelser for spirituskørsel
44 personer blev taget for spirituskørsel på de nordjyske veje. Imens blev fem personer anholdt for at være påvirket af narkotika.

32 af de anholdte kørte, selv om de ikke havde kørekort.

Tre biler blev konfiskeret, fordi føreren flere gange tidligere enten havde kørt spirituskørsel eller kørte i frakendelsesperioden.

Af andre forseelser blev det til sigtelser af 17 personer, som kørte uden at bruge sikkerhedssele. 26 talte i mobiltelefon.

Derudover var der flere andre overtrædelser af færdselsloven, samt konfiskation af cirka 40 gram hash.

Motorcykel kørte 226 km/timen
En fartglad motorcyklist blev taget med 226 km/timen på motorvejen. Det medfører en ubetinget frakendelse af førerretten.

En fartivrig bilist har fået en betinget frakendelse af førerretten, fordi han kørte 128 km/timen på en strækning, hvor han måtte køre 60 km/timen.

Derudover var der 29 andre motorcyklister og bilister, som på grund af for høj hastighed, fik betinget frakendelse af førerretten, imens to fik ubetinget frakendelse af kørekortet.

20 skattesager på vej
SKAT har som resultat af deres aktion iværksat 20 sager om registreringsafgift, fri bil beskatning og sager til nærmere undersøgelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland