Stor stigning i brug af private sygehuse

Region Nordjyllands brug af private sygehuse stiger med næsten 30 procent i forhold til sidste år, hvor regionen brugte 126 mio. kr. I år forventer regionen at bruge 163 mio. kr. En ny aftale er på trapperne.

- Det er en voldsom stigning, som blandt andet skyldes forårets konflikt. Jeg forventer, at det vil stige de kommende år med den nuværende udvikling vi har i sundhedsvæsenet, siger Ulla Astman (Soc.dem.), Regionsrådsformand i Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Mandag aften forhandlede den administrative ledelse i Region Nordjylland om en ny aftale med de private sygehuse om især behandling af ventende patienter efter forårets konflikt.

- Vi har ikke aftalen på plads endnu, men de store linjer er lagt, og jeg forventer, at vi er godt på vej mod en aftale, siger Ulla Astman.

Sundhedsminister Jacob Axel Nielsen har i et brev til regionerne i sidste uge indskærpet, at regionerne skal udnytte den behandlingskapacitet, der er til rådighed på det private område - og det gør regionen:

- Som det kan ses af udviklingen i brugen af private sygehuse har Region Nordjylland benyttet privat kapacitet i udstrakt grad. Forholdsmæssigt er vi den region, som bruger allermest på private sygehuse, konstaterer Ulla Astman.


Seneste nyt

fra Nordjylland