Storbrand i Blokhus under kontrol - et sommerhus er nedbrændt

En brand har lørdag formiddag raseret et sommerhusområde i Blokhus. Nu er det lykkedes brandvæsenet at få styr på branden.

Brandvæsenet har efter en større indsats fået styr på en brand i et sommerhusområde i Blokhus.

Et sommerhus er nedbrændt, mens flere sommerhuse har fået mindre brandskader. Det oplyser Karsten Højrup Kristensen, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Branden opstod ved Tobaksvej klokken 11, og flere personer ringede til 112 og fortalte, at der var brand i klitbeplantningen.

Flammerne bredte sig hurtigt til vejene Stumpen og Moreavej, som er sideveje til Pirupshvarrevej, og fik desuden fat i et sommerhus på Højlyngen, som nedbrændte totalt. Tre-fire sommerhuse er desuden lettere brandskadede, lyder det i en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi.

På et tidspunkt var branden så meget ude af kontrol, at folk blev bedt om at holde sig væk, da det kunne være livsfarligt at befinde sig i området. Beboerne i sommerhusene i området blev desuden evakueret.

Klokken 13.15 kunne Nordjyllands Politi meddele, at branden var inddæmmet, og at brandvæsenet havde påbegyndt efterslukningen i området.

Ingen personer er kommet til skade.

Beboerne i sommerhusene kan først vende tilbage til sommerhusene sidst på eftermiddagen, når slukningsarbejdet er overstået.

Det er en naturbrand, der har bredt sig, og som altså fået fat i sommerhusene.

 
 
Foto: Bruno Stagsted
 
 
Foto: Bruno Stagsted
 
 
Foto: Bruno Stagsted

Seneste nyt

fra Nordjylland