Storbrand i halmlager: 25 brandfolk kæmper mod flammerne

En 600 kvadratmeter stor maskinhal står mandag aften i flammer.

Nordjyllands Beredskab kæmper mandag aften med en storbrand på Mølholtvej nær Præstbro 64, mellem Dronninglund og Sæby. Her er der ild i en maskinhal på omkring 600 kvadratmeter, der er fyldt med halmballer.

- Vi har mandskab fra Sæby, Frederikshavn og Dronninglund igang og i alt er vi nok mellem 20 og 25 mand i arbejde herude, fortæller indsatsleder Dorthe Krogh.

De mange mand har arbejde de næste mange timer, og indsatslederen tør ikke sige, hvornår de kan pakke sammen og køre hjem. En ting kan hun dog sige med sikkerhed: Maskinhallen er tabt.

- Vi laver det, vi kalder en kontrolleret nedbrænding, hvor vi slukker udvendigt på alle sider af maskinhuset, men ellers lader halmen brænde videre inde i hallen, forklarer Dorthe Krogh, der videre siger, at der ikke er umiddelbar fare for at ilden kan sprede sig til stuehuset eller andre bygninger på ejendommen.

Anmeldelsen om brand indlæb klokken 19.11, og ifølge Nordjyllands Politi havde anmelderen, kort før branden udbrød, set en mand på knallert i nærheden af ejendommen. Det får dem til, at efterforske branden som muligvis værende påsat.

- Det er noget, vi kigger nærmere på nu. Vi leder efter den mand, der ifølge anmelderen er set på stedet, og så skal vi, når vi kan komme til det, lave tekniske undersøgelser af brandstedet, fortæller vagtchef Per Jørgensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland